Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

septembrie 28, 2012

Hipotiroidismul – afectiune a glandei tiroide

Publicat pe 28 sept. 2012 at 3:17pm
Hipotiroidismul este o afectiune endocrinologica care se caracterizeaza prin insuficienta productie de hormoni tiroidieni.

Simptome Cauze Tratament

Apare in principal la femeile cu varsta de peste 50 de ani. Aceasta boala apare atunci cand glanda tiroida nu produce suficienti hormoni, ai carui rol este de a controla modul in care organismul consuma energia.

HIPOTIROIDISMUL – SIMPTOME

Aceasta boala, in stare incipienta, poate fi asimptomatica. In stare avansata, poate evolua pana la coma mixedematoasa. Simptomele hipotiroidismului sunt, in general, nespecifice: – bradipsihie, bradilalie – labilitate emotionala, iritabilitate, schimbari de dispozitie – intoleranta la frig – constipatie – hipotonie,…

Disponibilitate – pilula pentru contraceptia de urgenta

Publicat pe 28 sept. 2012 at 2:38pm

Pentru eficacitatea contraceptiei de urgenta si pentru prevenirea sarcinilor nedorite, este important ca toate femeile sa cunoasca optiunile pe care le au si modul in care pot obtine acest tip de contraceptie.

Multe dintre femei presupun ca este prea tarziu pentru a aplica vreo forma de contraceptie dupa contactul sexual, desi contraceptia de urgenta poate fi eficienta pana la 72 de ore de la contactul sexual neprotejat.

Contraceptie de urgenta – FARMACIILE

In unele tari, contraceptivele sunt vandute la farmacie, fara a fi nevoie sa se prezinte o reteta. Principalul avantaj al acestei reglementari este faptul ca…