Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

septembrie 26, 2012

Prognostic acondroplazie

Publicat pe 26 sept. 2012 at 4:37pm

Acondroplazia este o boala genetica ce produce un defect de crestere osoasa, care determina o statura anormal de mica.

Persoanele afectate de acondroplazie au nevoie de ingrijiri medicale destul de numeroase, din partea a diversi specialist, pentru combaterea complicatiilor bolii.

Acondroplazia – Profilaxie

Prevenirea aparitiei acondroplaziei se bazeaza pe testele de screening genetic. Persoanelor cu acondroplazie ce doresc sa isi intemeieze o familie li se recomanda efectuarea de teste genetice si consultarea unui specialist genetician, pentru consiliere genetica. Aceste demersuri asigura persoanele interesate cu informatii utile, care sa le permita sa ia decizii in cunostinta de cauza.

Ibuprofen 200 mg, comprimate filmate

Publicat pe 26 sept. 2012 at 3:57pm
IBUPROFEN:

Forma de prezentare Compozitie Indicatii Contraindicatii Mod de administrare Reactii adverse Sarcina si alaptarea

IBUPROFEN – Forma de prezentare

Comprimate filmate de culoare roz, inscriptionate pe o parte. Cutie cu doua blistere Al/PVC a cate 10 comprimate filmate de Ibuprofen, 200 mg.

IBUPROFEN – Compozitie

Un comprimat contine Ibuprofen 200 mg. Excipienti q.s.

IBUPROFEN – Indicatii

Ibuprofen este un derivat al acidului fenilacetic si actioneaza ca antiinflamator, analgezic si antipiretic cu eficacitate asemanatoare acidului acetilsalicilic. Se utilizeaza in artropatii inflamatorii cronice – artrita reumatoida, spondilartrita anchilozanta, artrita psoriazica; stari inflamatorii severe in ORL, stomatologie, patologie respiratorie, in ginecologie, in…