Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

septembrie 19, 2012

Tratament rujeola

Publicat pe 19 sept. 2012 at 5:43pm

Tratament rujeola – Tratamentul este simptomatic, deoarece nu exista medicament care sa distruga virusul rujeolei. Boala are o evolutie de 2-4 saptamani, dar simptomatologia dispare, de obicei, intr-un interval de 7-10 zile.

Tratament rujeola – CONTROLUL SIMPTOMATOLOGIEI

Pentru reducerea starilor de disconfort de orice fel si scaderea temperaturii se poate administra paracetamol. Copii mici si sugarii in varsta de peste 3 luni pot fi tratati in siguranta cu paracetamol sub forma de solutie. Spalarea corpului cu buretele inmuiat in apa calduta poate contribui si ea la scaderea febrei.

Conjunctivita poate fi ameliorate prin spalaturi oculare si administrarea de coliruri cu antibiotice, atunci cand este cazul. Orice crusta…

Otita – tipuri de otita

Publicat pe 19 sept. 2012 at 3:43pm
Otita este inflamatia/infectia urechii, insotita de dureri puternice la nivelul urechii si, uneori, la nivelul capului sau fruntii.

Cel mai des intalnit tip de otita este otita medie, care presupune inflamatia urechii medii, inflamatie care are loc in urma infectarii cu microorganisme patogene.

SIMPTOME IN CAZUL OTITEI

– durere la nivelul urechii – senzatia de ureche infundata, presiune in ureche – diminuarea auzului – scurgerea unei secretii subtiri si galbene din ureche (poate contine si sange, in cazul ruperii timpanului) – auzul unor sunete ca pocnete, tiuituri – febra si frisoane – congestie nazala – lipsa apetitului, greata, varsaturi – ameteli – diaree – irascibilitate, agitatie (in cazul copiilor) – insomnie – probleme in mentinerea echilibrului – se poate ajunge…