Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

septembrie 7, 2012

Conjunctivita – tipuri si tratamente

Publicat pe 07 sept. 2012 at 3:28pm
Conjunctivita

Conjunctivita este inflamatie a conjunctivei, membrana transparenta care tapeteaza suprafata anterioara a globului ocular si fata posterioara a pleoapelor. Principalele simptome in cazul conjunctivitei sunt: ochii rosii, senzatie de nisip in ochi, mancarimi la ochi, secretii la ochi care formeaza cruste noaptea, vedere tulbure si sensibilitate la lumina.

Cauze de aparitie a conjuctivitei:

– infectia cu virusuri – infectia cu bacterii (gonoreea sau chlamydia) – factorii iritanti (sampoane, praf, fum de tigara, gaze si alti poluanti de mediu, clorul folosit in tratarea apei) – alergenii (praful, fardurile, polenul, lentilele de contact)

TIPURI DE CONJUNCTIVITA SI TRATAMENT

CONJUNCTIVITA BACTERIANA Simptome: prurit, senzatie de corp strain,…

Tratament hipoparatiroidism

Publicat pe 07 sept. 2012 at 12:50pm

Hipoparatiroidismul (hipofunctia glandei paratiroide) se datoreaza deficitului de secretie a hormonului paratiroidian sau incapacitate rinichilor si a oaselor de a raspunde la stimulul dat de PTH. Aceasta duce la scaderea nivelului calciului in sange (hipocalcemie) si la cresterea nivelului fosfatilor.

SIMPTOMATOLOGIA

Deoarece calciul intervine in reglarea activitatii nervoase si a contractiei musculare, nivelurile scazute pot duce la aparitia furnicaturilor si a crampelor musculare, in special la nivelul mainilor, picioarelor si in jurul gurii si al gatului. Pentru a descrie spasmele musculare din aceste zone este folosit termenul de tetanie. Rareori, atunci cand nivelul calciului scade foarte mult, persoana afectata poate avea o criza convulsiva.

CAUZE

Glandele paratiroide pot fi indepartate din greseala sau…

Permalink  |  Tagged with: