Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

septembrie 6, 2012

Hiperfunctia glandei paratiroide

Publicat pe 06 sept. 2012 at 6:49pm

Aproximativ 40 din 100.000 de persoane sufera de hiperparatiroidism (hiperfunctia glandelor paratiroide), o afectiune ce apare de obicei dupa varsta de 40 de ani si este de doua ori mai frecventa la femei decat la barbati.

SIMPTOMATOLOGIE

Simptomele si semnele hipertiroidismului sunt rezultatul excesului de calciu din sange, care se poate acumula in tesuturile si organele din corp. Aceste simptome includ:

■    Cresterea eliminarii de urina si sete; ■    Greata si varsaturi; ■    Depresie, comportament anormal si confuzie; ■    Simptome artritice; ■    Slabiciune musculara; ■    Durere abdominala datorata constipatiei sau ulcerului gastric.

Daca nivelurile de calciu se mentin ridicate pe o perioada mai lunga de timp, pot sa…

Virusul West Nile – transmiterea la om

Publicat pe 06 sept. 2012 at 3:32pm
Virusul West Nile

Virusul West Nile creeaza o infectie care evolueaza, in mod predominant, ca meningo–encefalita, transmiterea acestuia efectuandu-se prin intepatura tantarilor Culex. Virusul West Nile se transmite la animale si om prin intepatura unui tantar deja infectat de la un animal care poarta acest virus, in mod pasiv. Din cercetarile efectuate, s-a descoperit ca pasarile sunt singurele animale in sangele carora virusul se gaseste in cantitati suficient de mari pentru ca tantarul sa se poata infecta.

Alte modalitati, mai rare, de transmitere a virusului West Nile:

– transplant de organe – au fost raportate…