Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

septembrie 3, 2012

Ulcerul gastric (boala a stomacului)

Publicat pe 03 sept. 2012 at 3:24pm
Ulcerul gastric

Denumit si ulcer peptic (localizat la nivelul stomacului), ulcerul gastric este o boala digestiva cronica, caracterizata prin aparitia unor leziuni la nivelul mucoasei gastrice. Aceste leziuni apar atunci cand secretiile gastrice (care contin acid clorhidric si enzima numita pepsina) irita si lezeaza mucoasa stomacului.

FACTORI DE RISC

Controlabili – folosirea antiinflamatoarelor nesteroidiene (ex. aspirina) – fumatul – abuzul de alcool

Necontrolabili – infectia cu Helicobacter pylori, care este cea mai frecventa cauza de ulcer – stresul fizic dat de o boala severa sau traumatism – secretii excesive de acid gastric – ulcer in antecedentele familiare

SIMPTOME Ulcer Gastric

– dureri, sub forma…

Neurologie – Managementul iniţial

Publicat pe 03 sept. 2012 at 9:21am

Ingrijirea şi susţinerea pacientului încep imediat cum acesta ajunge în unitatea medicală, îngrijirea specializată se axează pe diminuarea problemelor asociate cu instalarea paraliziei.

Pentru reducerea riscului de complicaţii este esenţial ca în decurs de două până la trei zile de la accident, pacientul cu traumatism spinal să fie trimis într-o unitate medicală specializată. Orice întârziere în acest sens poate avea un efect negativ asupra prognosticului pe termen lung şi a calităţii vieţii.

Neurologie – ZONELE DE PREOCUPARE

Managementul iniţial al traumatismelor medulare implică următoarele sectoare:

Pielea în general, după un astfel de traumatism, circa opt până la zece săptămâni sunt petrecute…