Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

august 23, 2012

Indigestia (dispepsia) – disconfort abdominal

Publicat pe 23 aug. 2012 at 3:14pm
Indigestia (dispepsia)

Este un termen general care descrie disconfortul la nivelul abdomenului superior. Indigestia nu este o boala, ci o colectie de simptome ca:

– Balonare – Eructatii – Greata

Simptomele de indigestie ar putea fi simtite ocazional sau de cateva ori pe zi. Exista, insa, si persoane care sufera de indigestie cronica.

CAUZE ALE INDIGESTIEI

– Supraalimentarea – Mancatul rapid – Produsele alimentare grase sau uleioase – Alimentele condimentate – Consumul excesiv de cofeina – Consumul excesiv de alcool – Alimente greu de digerat (grasimile, ceapa, castravetele, fasolea, rosiile, dulciurile) – Bauturile carbogazoase – Fumatul – Stresul – Medicamente (inclusiv antibiotice, aspirina si medicamente antiinflamatoare nesteroidiene) – Gastrita acuta sau cronica – Pancreatita – Ulcerul duodenal si cel gastric – Peptic ulcere – Calculi biliari –

Frecventa cataracta

Publicat pe 23 aug. 2012 at 12:25pm

Stiati ca? Dacă un doctor oftalmolog ar putea face dilatare pupilara la toti pacienţii de peste 65 de ani, ar vedea la toţi un grad de cataractă. Insa, nu toate cazurile au nevoie de operaţie. Depinde de locul în care este situată opacizarea şi de cât de mulţumit este pacientul cu vederea sa.

In general, opticienii recomandă clienţilor consult oftalmologic…