Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

august 15, 2012

Stomacul – structura si rolul sau

Publicat pe 15 aug. 2012 at 3:36pm
STOMACUL

– Parte a tubului digestiv situata dedesubtul diafragmului, intre esofag si duoden, unde alimentele sunt stocate, amestecate, predigerate si sterilizate inainte de a fi trimise in intestin pentru a fi absorbite.

Stomacul este o punga in forma de J, impartita intr-o portiune verticala, fundusul sau fundul stomacului si o portiune orizontala, antrul. Partea superioara a fundusului comunica cu esofagul prin cardia si formeaza marea tuberozitate. Antrul este separat de duoden prin pilor, dotat cu un sfincter puternic ce deschide si inchide comunicarea spre intestin.

Stomacul este situat intre ficat, la dreapta,…

Pneumonia

Publicat pe 15 aug. 2012 at 2:56pm

CE ESTE PNEUMONIA ?

Boala numită pneumonie se localizează la nivelul plămânilor, organele cu ajutorul cărora respirăm, care ne permit să tragem aer în piept şi să absorbim oxigenul. Anatomia lor este prezentată alăturat.în partea dreaptă a paginii.

Traheea (conduct aerian) se bifurcă în cele două bronhii principale, dreaptă şi stângă. Aceste două bronhii principale se ramifică apoi – de peste 20 de ori – în alte conducte sau căi respiratorii, terminându-se într-un ansamblu de saci aerieni numiţi alveole. Căile respiratorii conduc aerul inspirat în alveole unde se face schimbul de gaze necesar menţinerii vieţii.

Pneumonia este termenul folosit pentru a descrie…