Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

august 10, 2012

Vitiligo – depigmentare a pielii

Publicat pe 10 aug. 2012 at 7:42pm
Vitiligo

Este o afectiune cronica a pielii caracterizata prin aparitia unor pete albe, cu contur precis, pe diferite parti ale corpului. Aceste pete sunt depigmentate datorita distrugerii melanocitelor – celulele responsabile pentru pigmentarea pielii. Depigmentarea poate fi mai mult sau mai putin importanta, iar zonele afectate au marimi variabile.

Vitiligo – Originea bolii nu este cunoscuta, dar se crede ca este vorba de o boala autoimuna in care anticorpii produsi de organism ataca si distrug propriile melanocite.

Vitiligo apare mai intai sub forma unor pete mici depigmentate, care se extind si cresc in dimensiuni odata cu trecerea…

Diagnostic malarie

Publicat pe 10 aug. 2012 at 3:30pm

Parazitologii examinează un frotiu de sânge ca să afle trei lucruri: dacă pacientul are malarie, dacă da, ce specie este implicată şi stadiul infecţiei. Tratamentul şi supravieţuirea depind de exactitatea celor trei rezultate.

Este pacientul bolnav de malarie?

Sângele este pregătit în două feluri, o peliculă fină de film (frotiul), care este formata din sânge obişnuit, întins astfel încât să se evidenţieze microscopic cât mai bine malaria şi o peliculă groasă (picătură groasă), din sânge concentrat, de asemeni întins pe lamă. Cea de a doua este folosită pentru diagnosticarea infecţiilor uşoare.

Astazi există un număr mare de metode de diagnostic pentru malarie,…