Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

august 10, 2012

Vitiligo – depigmentare a pielii

Publicat pe 10 aug. 2012 at 7:42pm
Vitiligo

Este o afectiune cronica a pielii caracterizata prin aparitia unor pete albe, cu contur precis, pe diferite parti ale corpului. Aceste pete sunt depigmentate datorita distrugerii melanocitelor – celulele responsabile pentru pigmentarea pielii. Depigmentarea poate fi mai mult sau mai putin importanta, iar zonele afectate au marimi variabile.

Vitiligo – Originea bolii nu este cunoscuta, dar se crede ca este vorba de o boala autoimuna in care anticorpii produsi de organism ataca si distrug propriile melanocite.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Vitiligo apare mai intai sub forma unor pete mici depigmentate, care se extind si cresc in dimensiuni odata cu trecerea…

Diagnostic malarie

Publicat pe 10 aug. 2012 at 3:30pm

Parazitologii examinează un frotiu de sânge ca să afle trei lucruri: dacă pacientul are malarie, dacă da, ce specie este implicată şi stadiul infecţiei. Tratamentul şi supravieţuirea depind de exactitatea celor trei rezultate.

Este pacientul bolnav de malarie?

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Sângele este pregătit în două feluri, o peliculă fină de film (frotiul), care este formata din sânge obişnuit, întins astfel încât să se evidenţieze microscopic cât mai bine malaria şi o peliculă groasă (picătură groasă), din sânge concentrat, de asemeni întins pe lamă. Cea de a doua este folosită pentru diagnosticarea infecţiilor uşoare.

Astazi există un număr mare de metode de diagnostic pentru malarie,…