Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

august 9, 2012

Complicaţiile traumatismelor craniene

Publicat pe 09 aug. 2012 at 6:56pm

Fractura lineară de craniu Aceasta, o simplă crăpătură in osul craniului, ar putea să nu fie o problemă în sine. Totuşi, existenţa unei fracturi lineare avertizează asupra riscului crescut de a dezvolta un hematom intracranian. Probabilitatea e mai mare dacă fractura trece peste un vas mare de sânge, precum artera meningee medie. O radiografie a craniului se va face, de obicei, înainte de examinarea CT.

 

 

[caption id=”attachment_6201″ align=”alignleft” width=”168″ caption=”Pata alba de pe acest CT este o acumulare de sânge in…

Tratamentul hemoroizilor – tipuri de tratamente

Publicat pe 09 aug. 2012 at 3:01pm
Tratamentul hemoroizilor

Difera in functie de simptome, stadiul bolii si complicatiile acesteia.

Igiena locala riguroasa reprezinta un element de maxima importanta. Sub tratament, simptomele vor disparea in cateva zile.

Tratamentul hemoroizilor – TIPURI DE TRATAMENTE

1. Tratarea hemoroizilor – tratamentul medicamentos – In cazul in care hemoroizii produc doar un disconfort minor, medicul ar putea recomanda utilizarea unor creme, unguente, supozitoare sau tampoane care vor fi eliberate fara prescriptie medicala. Aceste produse contin ingrediente cum ar fi hidrocortizonul, care ar putea calma durerea si mancarimile, cel putin temporar. Nu se va folosi o crema eliberata fara prescriptie medicala sau…