Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

august 3, 2012

Rinichii – sistemul renal

Publicat pe 03 aug. 2012 at 4:39pm
Rinichii

Sunt organe pereche, au forma unor boabe de fasole, o lungime de 12 cm si o latime de 6 cm. Fiecare cantareste circa 150g. Sunt situati la nivelul primelor vertebre lombare, de o parte si de alta a coloanei vertebrale. Ambii rinichi sunt inveliti intr-o capsula  si impreuna cu glandele suprarenale sunt invelite intr-un tesut gras (tesut adipos).

Aceasta capsula adipoasa care captuseste rinichii este mai groasa in regiunea spatelui, rinichii fiind sustinuti de o fascie in forma de sac deschis spre abdomen, rinichii si suprarenalele fiind in contact cu organele din abdomen. Astfel rinichiul stang vine…

Infecţiile localizate

Publicat pe 03 aug. 2012 at 11:24am

Dacă agenţii patogeni reuşesc să treacă de prima linie de apărare a organismului, ele se pot multiplica la nivelul ţesuturilor, provocând infecţii.

ROSEATA

Dacă organismul este invadat de un număr suficient de mare de agenţi patogeni, ei pot elibera toxine periculoase sau pot produce leziuni celulare suficiente încât vasele de sânge locale să se dilate, ceea ce duce la o creştere a aportului de sânge în zona afectată. Acest fapt duce la înroşirea zonei, care devine mai caldă, aspecte tipice ale inflama-ţiei. în plus, din vasele de sânge se scurge un lichid gălbui, ce provoacă un edem vizibil al zonei din…