Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

august 1, 2012

Amigdalita – infectie/inflamatie a amigdalelor

Publicat pe 01 aug. 2012 at 4:58pm
Amigdalita

Este o infectie sau inflamatie a amigdalelor palatine. Amigdalele sunt formatiuni de tesut limfatic situate de o parte si de alta a gatului, deasupra si in spatele limbii. Amigdalele au rol de aparare a organismului impotriva microbilor sau virusilor care intra prin gura sau prin nas.

Cauze ale aparitiei amigdalitei

Principalele cauze de amigdalite sunt cele virale si bacteriene. Bacteria cel mai des implicata in producerea amigdalitelor este streptococul beta-hemolitic grup A, care produce de asemenea si angina streptococica. Alte cauze de amigdalite, rar intalnite la persoanele cu un sistem imunitar sanatos, pot fi cele parazitare si fungice.

Amigdalita acuta

Tehnici de masaj

Publicat pe 01 aug. 2012 at 12:19pm

In masaj există trei tipuri principate de acţiuni. Acestea sunt denumite: efleuraj (acţiune blândă de mângâiere), petrisaj (acţiune de frământare) şi tapotament (baterea mai uşoară sau mai energică a ţesuturilor).

EFLEURAJUL

Acesta reprezintă o mişcare de alunecare uşoară a mâinii pe suprafaţa cutanată, folosind întreaga palmă a fiecărei mâini, cu exercitarea unei presiuni mai mari sau mai mici.

Efleurajul este folosit la începutul masajului, pentru a pregăti corpul pentru tratament, în timpul lui aplicându-se pe piele uleiuri sau creme prin care pielea şi musculatura sunt încălzite, în vederea executării ulterioare a unor manevre mai profunde. Efleurajul favorizează relaxarea pacientului. Este…