Probleme la intarcare0 Comments

Publicat in:
Etichete: bola celiaca, intarcarea, probleme la intarcare

Trecerea de la alimentaţia cu lapte la hrana solidă ar trebui să se facă treptat, în jurul vârstei de patru luni. Bebeluşii au un sistem digestiv ima­tur şi pot să apară probleme dacă diversificarea începe mai devreme de trei luni.

In cazul copiilor mâncăcioşi este mai bine să se crească can­titatea de lapte administrată decât să fie înţărcaţi prea devreme. Inţărca­rea târzie, dincolo de vârsta de şase luni, poate fi asociată cu anemie prin deficit de fier, în cazul copiilor alăp­taţi la sân, deoarece laptele matern are un conţinut scăzut de fier.

Primele alimente

Primele alimente introduse în ali­mentaţia diversificată, cum ar fi ore­zul, ar trebui să fie date cu linguriţa, în cantităţi mici, după masa de lapte. La această vârstă, principala masă este cea de lapte, iar solidele sunt, mai degrabă, un supliment decât un substitut.

Alimentele solide ar trebui introduse în alimentaţia sugarului începând cu vârsta de patru luni. Produsele cu gluten sau care conţin ouă nu sunt recomandate mai devreme de şase luni de viaţă.

Incepând cu vârsta de aproximativ şapte luni pot fi introduse alimente cu consistenţă mai mare şi alimente pe care copilul le poate mânca de pe degete. Copiii pot începe să mănânce piureuri, alimente preparate în casă, la care să nu fie adăugată sare. Este important să fie introduse diferite alimente, cu arome diferite, pentru ca sugarul să nu devină un copil „difi­cil” în ceea ce priveşte mâncarea. La această vârstă este recomandată răbdarea la orele de masă, care pot dura mai mult.

Incepând cu vârsta de aproxima­tiv nouă luni, aportul de lapte al copi­lului ar trebui să scadă la aproximativ 570 ml/zi. Consumul excesiv de lapte este deseori motivul pentru care copiii mănâncă puţin la această vâr­stă şi este recomandabil ca laptele să fie băut după masă şi să se descura­jeze consumul de lapte din biberon în timpul nopţii.

Boala celiacă

Boala celiacă provoacă o intoleranţă la glutenul din alimentaţie, ducând la malabsorbţie şi eliminarea unor sca­une grăsoase, cu miros foarte urât. Sugarii afectaţi se simt bine până la introducerea alimentelor ce conţin glu­ten, moment în care ei încep să nu mai crească normal în greutate şi să pre­zinte semne de deficit de vitamine.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Probleme la intarcare

Lasă un răspuns