Ingrijirea tenului!0 Comments

Publicat in:
Etichete: epiderma, facial, ingrijirea personala, ten, Tratament

Ingrigirea tenului

Ingrigirea tenului

Femeile din ziua de astazi au tot mai putin timp pentru ingrijirea personala a tenului, de aceea este bine sa cunoasca cateva trucuri despre cum sa se mentina frumoase si sa se ingrijeasca.

Vom vorbi despre cativa pasi pentru a-ti mentine frumusetea tenului:

Un prim pas este sa cureti fata cu atentie, folosind un demachiant fara alcool sau un sapun bland, iar dupa aceea sa aplici un strat subtire de exfoliant. Ulterior, in functie si de tipul tenului (gras, uscat, normal sau mixt), urmeaza pasii pe care ti-i propunem in continuare.

Tratamentul facial este ca un fel de sauna a tenului, asa incat rasfata-te cu o baie de aburi care vor deschide porii fetei, pregatindu-l pentru ceea ce va urma, iar celulele „moarte” ale epidermei vor fi mult mai usor de indepartat. Pentru un plus de relaxare, adauga bilute aromatizante cu miros de lavanda, trandafir, eucalipt sau romanita.

Protejandu-ti parul cu un prosop, stai aplecata asupra recipientului cu apa fierbinte (dar nu clocotita), timp de 5-10 minute. Cu cat sunt mai mici porii fetei, cu atat mai putin timp vei fi nevoita sa stai in aburi. Ai grija insa sa mentii o distanta de aproximativ 15 centimetri de suprafata apei, pentru a nu-ti arde pielea.

• Poate ca aceasta procedura nu este neaparat placuta, dar cu siguranta e necesara. Procedand astfel, tenul tau se va relaxa, inlaturadu-se excesul de sebum si iti va fi incomparabil mai usor sa extragi eventualele cosuri si enervantele puncte negre inerente.

• Dupa ce te stergi cu un prosop curat, pune-ti un tifon curat pe maini si extrage cu blandete cosurile si punctele negre. Nu te ingrijora daca pielea se inroseste – este ceva normal, epiderma reactioneaza la „agresiune”, dar isi va reveni in cel mai scurt timp.

Daca ai tenul gras, aplica o masca pe baza de argila, pe care o mentii timp de maximum 10 minute. Pentru ten uscat, vei folosi o masca hranitoare, iar pentru cel mixt vei combina cele doua tipuri de masti.

• Spala-te cu apa rece pentru a indeparta masca. In afara de efectul de revigorare si prospetime, vei ajuta porii sa se inchida.

• La sfarsit, aplica o lotiune tonica fara alcool si o crema hidratanta.

Daca veti urma acesti pasi, veti putea observa o imbunatatire imediata a tenului dumneavoastra.
Mult Succes!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ingrijirea tenului!

Lasă un răspuns