Identificarea cadavrelor cu identitate necunoscută0 Comments

Publicat in:
Etichete: adn, analiza adn, cazuri de crimă

In unele cazuri de crimă, identificarea rămăşiţelor unui corp poate fi dificilă, ca urmare a gradului leziunilor suferite. Pentru a avea o identificare precisă se folosesc tehnici de patologie şi criminalistică.

Identificarea unui cadavru ce nu a suferit modificări semnificative este de obicei o sarcină simplă. De regulă, se foloseşte identificarea de către persoanele apropiate decedatului, care l-au cunoscut în timpul vieţii (de obicei cea mai apropiată rudă), dar uneori emoţia resimţită de acestea, precum şi modificările suferite de corp post-mortem, pot genera confuzii şi este nevoie de coroborare prin alte metode.

CADAVRELE ALTERATE

In cazul în care cadavrul a suferit alterări, identificarea poate fi mai complicată. Alterările suferite de cadavru pot fi datorate unor factori variaţi, cum ar fi descompunerea, arderea, intervenţia animalelor de pradă, dezmembrarea sau mutilarea, care toate fac identificarea dificilă şi tulburătoare pentru familie.

In această situaţie există multe aspecte care pot fi examinate pe cadavru şi care pot fi analizate pentru a furniza informaţia necesară identificării acestuia.

RĂMĂŞIŢELE CORPULUI

Prima întrebare la care trebuie să se răspundă este dacă rămăşiţele sunt umane sau nu. Dacă se găsesc părţi importante din corp, acest lucru nu este dificil de făcut, dar câteodată identificare pozitivă a fragmentelor osoase, sau chiar a oaselor în întregime, ca fiind umane, poate fi dificilă, numai după aspectul exterior.

Analiza ADN a măduvei osoase furnizează dovezi definitive pentru a putea răspunde la întrebare, în cazurile dificile. Pentru această analiză este suficientă o cantitate extrem de mică de ADN.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Identificarea cadavrelor cu identitate necunoscută

Lasă un răspuns