Asistentele medicale0 Comments

Publicat in:
Etichete: asistentele medicale

In majoritatea cabinetelor medicilor de familie îşi desfăşoară activitatea şi asistenţii medicali. Activitatea acestora cuprinde recoltarea de probe de sânge, măsurarea tensiunii arteriale, efectuarea imunizărilor sau a tratamentelor medicale, cum ar fi pansarea plăgilor.

Asistenţii medicali au o pregătire de asistent medical generalist, dar ei pot avea şi alte specializări, cum ar fi cea de moaşă sau de nutriţie dietetică, igienă şi sănătate publică, obstetrică-ginecologie etc. In unele cabinete asistentul medical poate fi calificat pentru a putea diagnostica şi trata afecţiunile minore sau pentru a putea indica metode de contracepţie.

ASISTENŢII MEDICALI

Pentru a-şi putea desfăşura legal activitatea în România, asistenţii medicali trebuie să facă parte din Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România. Certificatul de membru este revizuit anual, în urma prezentării dovezilor de participare la cursurile de educaţie medicală continuă.

Asistenţii medicali vizitează pacienţii la domiciliu, acordă îngrijiri medicale persoanelor imobilizate în casă sau se ocupă de nou-născuţi şi copii mici cu probleme , care necesita supraveghere medicală. Tot ei sunt cei care furnizează date legate de educaţia sanitară şi măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Asistentele medicale

Lasă un răspuns