Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iulie 27, 2012

Pierderea părului

Publicat pe 27 iul. 2012 at 4:56pm

Alopecia sau pierderea părului poate să apară în orice zonă a corpului, deşi pierderea părului de la nivelul scalpului este mai evidentă decât cea din alte zone. Există diferite tipuri de alopecie. Acestea includ:

Alopecia de stres (efluvium telogen)

Reprezintă căderea excesivă a părului (care poate fi foarte marcantă) ce apare, frecvent, la aproximativ patru luni după o boală gravă sau după naştere. In perioadele de stres fizic prelungit suportat de organism, părul intră în stadiul telogen (stadiul final al creşterii firului de păr), dar căderea lui este întârziată. Refacerea aduce cu sine o creştere de fire noi de păr, care…

Angelica – tratament naturist

Publicat pe 27 iul. 2012 at 3:40pm
Angelica

Este numita si „iarba ingerilor“, avand o istorie indelungata ca planta medicinala si fiind cunoscuta si apreciata in traditia multor popoare. Este de folos intr-o multime de afectiuni, in principal in tulburarile digestive.

In medicina, se utilizeaza radacinile, frunzele si fructele plantei. Radacinile si anexele acestora sunt utilizate impreuna.

Radacinile sunt scoase in toamna primului an sau in primavara celui de al doilea an, se curata, se taie in doua pe toata lungimea lor, apoi se lasa la uscat. Din partile uscate ale plantei se prepara ceai sau tinctura, se obtine ulei volatil.

Substante active Angelica

Cele mai importante substante…