Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iulie 26, 2012

Dementa si cauzele acestei boli mentale

Publicat pe 26 iul. 2012 at 3:56pm
Dementa

Este o pierdere a aptitudinilor mentale care afecteaza viata cotidiana a persoanei in cauza. Ea poate provoca probleme ale memoriei, ale gandirii si capacitatii de abstractizare. De regula, dementa se inrautateste cu timpul. Durata accentuarii simptomelor difera de la o persoana la alta. Unii oameni raman mult timp intr-o perioada stationara. Altii au un ritm rapid de pierdere a abilitatilor. Probabilitatea de aparitie a dementei creste odata cu inaintarea in varsta. Acest lucru nu inseamna ca toti oamenii fac dementa. In cazul in care partenerul de viata sau cineva apropiat prezinta pierdere de memorie care se inrautateste, se recomanda…

Probleme la intarcare

Publicat pe 26 iul. 2012 at 2:12pm

Trecerea de la alimentaţia cu lapte la hrana solidă ar trebui să se facă treptat, în jurul vârstei de patru luni. Bebeluşii au un sistem digestiv ima­tur şi pot să apară probleme dacă diversificarea începe mai devreme de trei luni.

In cazul copiilor mâncăcioşi este mai bine să se crească can­titatea de lapte administrată decât să fie înţărcaţi prea devreme. Inţărca­rea târzie, dincolo de vârsta de şase luni, poate fi asociată cu anemie prin deficit de fier, în cazul copiilor alăp­taţi la sân, deoarece laptele matern are un conţinut scăzut de fier.

Primele alimente

Primele alimente introduse în ali­mentaţia diversificată, cum ar…