Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iulie 25, 2012

Osteoporoza (os poros) – boala a oaselor, frecventa la varstnici

Publicat pe 25 iul. 2012 at 4:13pm
Osteoporoza

Este o boala sistemica care afecteaza osul, caracterizata prin deteriorarea arhitecturii tesutului osos, avand drept consecinte cresterea fragilitatii osoase si cresterea riscului de fractura. Osteoporoza reprezinta una dintre marile probleme de sanatate la nivel mondial si afecteaza mai ales persoanele in varsta. Odata cu cresterea sperantei de viata se apreciaza ca incidenta osteoporozei va creste. Osteoporoza este tratata atat de medicul endocrinolog cat si de medicul reumatolog.

Simptome si semne

Fracturile sunt principalele manifestari ale osteoporozelor. Locul de producere a fracturilor variaza in functie de cum micsorarea densitatii osoase afecteaza osul cortical sau osul…

Permalink  |  Tagged with: , , , ,

Probleme digestive la sugari

Publicat pe 25 iul. 2012 at 2:38pm

Majoritatea problemelor digestive sunt minore şi constau în constipaţie sau într-o mică regurgitaţie a laptelui, după o masă. Rareori pot să apară probleme mai grave, cum ar fi stenoza pilorică sau herniile, ce pot fi tratate eficient prin intervenţii chirurgicale.

Majoritatea sugarilor regurgitează câteodată o cantitate mică de lapte, după ce au fost hrăniţi, fie la sân, fie cu biberonul. Aceste regurgitaţii pot fi datorate supraalimentaţiei sau eliminării insuficiente a gazelor. Este un aspect sâcâitor, dar în general normal atâta timp cât copilul creşte în greutate în mod corespunzător.

REFLUXUL

Refluxul esofagian este o regurgitaţie mai spectaculoasă. El apare din cauza activităţii…