Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iulie 20, 2012

Sindromul Raynaud – sindromul mainilor reci

Publicat pe 20 iul. 2012 at 4:30pm
Sindromul Raynaud

Se manifesta la nivelul extremitatilor si este cauzat de un spasm reversibil al arteriolelor si arterelor. Se manifesta prin modificari de culoare la nivelul membrelor. Sindromul Raynaud este declansat de expunerea la frig sau de anumite stari emotionale. Poate aparea si spontan, fara o cauza aparenta.

Sindromul Raynaud se desfasoara in trei faze: Prima faza se caracterizeaza prin vasoconstrictia brusca arteriala care determina o scadere a fluxului sanguin cutanat – tegumentul are o culoare palida. A doua faza este cea cianotica – la nivelul zonelor in care fluxul sanguin este redus se produce o…

Diagnostic boala Hirshsprung

Publicat pe 20 iul. 2012 at 10:56am

Un diagnostic precis al bolii Hirshsprung se pune, de obicei, pe examenul microscopic al unei probe de ţesut din peretele intestinal. In majoritatea cazurilor, tratamentul pentru această boală implică intervenţia chirurgicală.

Diagnosticul poate fi sugerat de descrierea simptomatologiei şi de un examen clinic atent al abdomenului copilului. De obicei este nevoie, pentru confirmarea diagnosticului de investigaţii suplimentare.

RADIOGRAFIA CU SUBSTANŢĂ DE CONTRAST

Se poate face o radiografie simplă abdominală, care va arăta anse intestinale dilatate, în cazulîn care boala Hirshsprung este prezentă. Pentru că structurile cavitare, aşa cum este şi intestinul, nu se vizualizează bine pe radiografia simplă, se poate face o…