Reconstrucţia sânului0 Comments

Publicat in:
Etichete: implanturile expandabile, mastectomie, reconstrucţia sânului, san, silicon

Reconstrucţia sânului se efectuează în special după excizia ţesutului mamar la femeile cu cancer de sân. Chirurgii pot realiza un sân cu un aspect natural, folosind implanturi sau propriile ţesuturi ale organismului.

Reconstrucţia sânului este o procedură chirurgicală, care poate fi efectuată în scopul corectării unei anomalii congenitale sau a reparării unei leziuni traumatice la nivelul sânului, dar de cele mai multe ori se realizează după îndepărtarea unuia sau a ambilor sâni (mastectomie) ca urmare a unui cancer. In prezent este posibil ca reconstrucţia sânului să se efectueze odată cu îndepărtarea sânului.

CANCERUL DE SÂN
Pentru multe femei, pierderea unui sân poate fi o experienţă traumatică, generatoare a unei imagini corporale negative, a scăderii respectului de sine şi a depresiei.

Reconstrucţia sânului poate îmbunătăţi în mod dramatic calitatea vieţii unei femei. Tehnicile recente permit reconstrucţia rapidă a unui nou sân, apropiat ca formă şi aspect cu cel natural. Operaţia nu interferă cu alte tratamente împotriva cancerului.

Unele femei aleg să nu efectueze reconstrucţia sânului odată cu mastectomia. Intr-adevăr, la femeile care prezintă şi alte probleme de sănătate, ca de exemplu hipertensiune arterială sau obezitate, este mai indicat ca reconstrucţia sânului să fie efectuată ulterior.

Reconstrucţia cu Implanturi

Există o gamă variată de tehnici de reconstrucţie a sânului, pe care chirurgul le va discuta cu pacienta. Pentru a vedea care este tehnica cea mai potrivită pentru fiecare caz este necesară luarea în considerare a mai multor factori, cum ar fi vârsta şi constituţia femeii, precum şi cantitatea de ţesut excizată. Cea mai uzuală tehnică implică folosirea unor implanturi asemănătoare celor utilizate pentru mărirea sânilor.

Implanturile sunt indicate la femeile care mai au ţesut sănătos suficient la locul mastectomiei pentru a acoperi în mod adecvat implantul mamar, ca de exemplu o femeie care a suferit o mastecto-mie totală în cadrul căreia sânul a fost îndepărtat, dar au fost păstraţi muşchii pieptului (muşchii pectorali). Implanturile se inserează sub muşchiul pectoral pentru a da un aspect cât mai plin şi natural.

Femeile pot alege între două tipuri de implanturi: cele formate dintr-un înveliş de silicon umplut cu silicon sau cele umplute cu soluţie salină (apă sărată). In ultimul timp, problemele legate de folosirea siliconului au dus la utilizarea pe scară tot mai largă a implanturilor saline.

Implanturile expandabile

In cele mai multe cazuri, înainte de introducerea implantului, pieptul trebuie expandat timp de mai multe săptămâni, pentru ca tegumentul şi muşchii restanţi să se întindă suficient de mult încât să accepte implantul. Acest lucru se realizează cu ajutorul unui balon expandabil, care se inserează imediat sub muşchiul pectoral.

Expanderul este înzestrat cu o mică valvă care se plasează imediat sub piele. Cu ajutorul unei seringi, medicul chirurg injectează periodic soluţie salină în expander, făcându-l să se mărească suficient de mult pentru a întinde muşchii şi tegumentele. Odată ce expanderul a ajuns la capacitatea maximă, fie este lăsat pe loc, fie se efectuează o a doua operaţie de înlocuire cu un implant cu volum fix.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Reconstrucţia sânului

Lasă un răspuns