Cele mai controversate mituri despre relatiile intime privite din punct de vedere medical0 Comments

Publicat in:
Etichete: mituri despre sex, prezervativ

Prima data

Prima data

Cele mai controversate mituri despre sex

Crezi si tu in doua sau trei dintre aceste controversate mituri despre sex? Cultura populara a avut grija sa creeze tot felul de povesti fantastice despre barbati, femei si placerea pe care acestia si-o pot provoca unul altuia. Sa vedem impreuna ce este adevarat si ce nu!

1. Nu poti ramane insarcinata prima data cand faci sex. Fals, se poate ca o fata sa ramana gravida dupa primul contact sexual.

2. „Retragerea” previne conceptia. Lichidul preejaculator poate contine spermatozoizi, prin urmare exista riscul aparitiei unei sarcini.

3. Nu poti ramane insarcinata trei zile dupa menstruatie. 90% dintre femei pot face sex neprotejat in aceste zile, deoarece corpul nu este la ovulatie. Insa este posibil doar daca ciclul menstrual este regulat.

4. Poti sta linistita daca iti faci spalaturi vaginale imediat dupa actul sexual. Fals. Spalatul nu reduce sansele de a ramane insarcinata, dupa cum riscul de sarcina nu este mai redus daca raportul sexual are loc in apa.

5. Exista pastile pentru marirea penisului. Fals. In ciuda faptului ca exista multe reclame la produse care garanteaza marirea penisului, cercetatorii infirma aceasta teorie.

6. Barbatii au mereu chef de sex. Fals. Si barbatii se confrunta, uneori, cu un libido scazut. Stresul si oboseala cronica afecteaza deopotriva barbatii si femeile.

7. Femeia nu ramane insarcinata in timpul menstruatiei. Fals. Odata ajunsi in vagin, spermatozoizii raman activi mai multe zile, putand fecunda un ovul in zilele ulterioare menstruatiei.

8. Doua prezervative mai bune decat unul. Fals. Intre cele doua prezervatie se creeaza forte de frecare mult mai mari decat intre prezervativ si vagin sau penis, astfel ca sansa de a se rupe amandoua devine mult mai mare.

9. Prezervativul ma fereste de boli. Prezervativul te protejeaza de majoritatea bolilor cu transmitere sexuala, dar nu de toate. Spre exemplu de infectarea cu HPV (virusul papilloma uman) nu te protejeaza pentru ca acesta se ia prin contactul piele-piele, contact care exista in zona inghinala chiar daca el poarta prezervativ.

10. Marimea conteaza mai mult pentru barbati. Adevarat. Un studiu a stabilit faptul ca 85% dintre femei sunt satisfacute cu dimensiunile penisului partenerului lor, in timp ce doar 55% dintre barbati se declara multumiti de marimea propriului penis.

11. Dusul rece…calmeaza libido-ul. Adevarat.  Specialistii explica: „…atunci cand te exciti, corpul ti se incalzeste pentru ca inima bate mai rapid, pompand mai mult sange”. Asadar, dusurile reci reprezinta o buna modalitate de a incetini procesul de excitatie.

12. Maturitatea sexuala se produce la varste diferite la barbati si femei. Adevarat. Nivelul de estrogen al femeilor este la maxim in jurul varstei de 25-30 ani, in timp ce hormonii barbatilor sunt la nivel maxim in timpul adolescentei acestora.

13. Un barbat ajunge la orgasm in aproximativ 10 minute. Fals. Un studiu citat de „The Journal of Sexual Medicine” sustine ca timpul mediu in care un barbat ajunge la orgasm in timpul unui act sexual este de 5,4 minute.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cele mai controversate mituri despre relatiile intime privite din punct de vedere medical

Lasă un răspuns