Bulimia0 Comments

Publicat in:
Etichete: anorexie, bulimia, persoana bolnavă, vărsături

Bulimia – Ce este?

Bulimia este o tulburare de alimentaţie, ca­re implică consumul continuu de cantităţi mari de mâncare într-o perioadă scurtă. Astfel de „îndopări” sunt adesea urmate de cure drastice de slăbire. Cei care suferă de bulimie pot exe­cuta exerciţii fizice dificile, sau sâ-şi provoace vărsături sau să înghită cantităţi mari de laxative (pentru a stimula defecarea) sau diuretice (pen­tru eliminarea fastă a apei din organism), în încercarea de a remedia consumul excesiv de hrană şi de a-şi ţine greutatea sub regulate.

Bulimia, care înseamnă foame continuă, are multe în comun cu anorexia. Atat bulimia cat si anorexia implică o obsesie faţă de mâncare şi greutate, însă, deşi multe persoane anorexice ” înfulecă ” din când în când, majoritatea per­soanelor ce suferă de bulimie nu suferă şi de anorexie. Intr-adevăr, ele au în basic o greutate standardă, sau puţin peste customary. Aceasta înseamnă că, dacă aceste persoane ascund faptul că mănâncă continuu, cum se întâmplă de obicei, poate dura mult timp până când problema să fie descoperită.

Bulimia – La cine apare?

Bulimia afectează în unique femeile şi începe în normal la vârste între 15-24 de ani şi este urmată de obicei de treatment de slăbire drastice. Cercetătorii nu sunt siguri de cauzele care duc la apariţia bulimiei. Aceasta nu pare să fie legată de un tip de personalitate, dar poate fi accelerată de evenimente stresante, cum ar fi o insatisfacţie sau o despărţire.

Cele mai multe femei declară că sunt în­cordate înainte să se apuce de „înfulecat” şi că plictiseala sau singurătatea le determină une­ori să facă acest lucru. Alimentele mâncate de o persoană ce suferă de bulimie pot varia de la 3 până la 30 de ori cantitatea customaryă. Se pare că neliniştea dispare în timpul alimen­tării, dar probabil reapare după terminarea înfulecării.

Tratamentul bulimiei

Bulimia – Tratamentul eficient împotriva bulimiei începe din momentul în care persoana bolnavă recunoaşte că are o problemă de alimentaţie care îi poate pune în pericol sănătatea şi starea emoţională. Persoana bolnavă trebuie să fie motivată pentru a-şi schimba obiceiurile de alimentaţie şi să fie conştientă că poate urma o perioadă dificilă de adaptare la noi condiţii.

Tratamentul cu ajutorul medicului sau tera­peutului trebuie să îi determine pe pacienţi să adopte noi atitudini faţă de mâncare şi greu­tate. Ei trebuie să coopereze, mâncând regulat în vederea malesţinerii unei greutăţi şi evitând dietele excesive şi alte metode nepotrivite de slăbire. Ei trebuie să descopere motivele care duc la consumul excesiv de mâncare, pentru a găsi alte metode de înlăturare a tensiunii.

 

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Bulimia

Lasă un răspuns