Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iunie 27, 2012

Dieta Dukan

Publicat pe 27 iun. 2012 at 3:32pm
Dieta Dukan – Etape

A fost initiata de medicul francez Pierre Dukan. Potrivit acestuia, secretul acestei diete consta in consumul exclusiv de proteine intr-una din zilele saptamanii, de preferat Joi. Dieta Dukan a ajutat foarte multi francezi sa isi controleze greutatea corporala, iar autorul acesteia face inconjurul lumii pentru a oferi sfaturi nutritionale unor vedete precum Jennifer Lopez sau Giselle Bundchen. Aceasta dieta garanteaza o pierdere rapida in greutate, aproximativ 6 kg pe luna, desi adeptii ei pot consuma aproape orice, cu exceptia unei singure zi pe saptamana cand trebuie sa consume…

Gastroenterologie

Publicat pe 27 iun. 2012 at 12:33pm

Tratamentul hemoragiilor prin varice esofagiene.

Atunci când un pacient este internat în spital cu suspiciune de hemoragie prin varice esofagiene, prioritatea este resuscitarea. Se administrează intravenos lichide, pentru a înlocui pierderea de fluide şi se corectează, dacă este necesar, anomaliile de coagulare, care deseori reprezintă un aspect al suferinţei hepatice.

In timp ce se fac pregătirile pentru endoscopie, se administrează, de obicei, o perfuzie ce conţine un medicament ce poate controla sângerarea acută, cum ar fi terlipressin (glypressin) sau somatostatina.

ENDOSCOPIA

Din fericire, la aproximativ 60 la sută dintre pacienţi, sângerarea va fi oprită, în momentul desfăşurării endoscopiei. Dacă se bănuieşte că sângerarea…