Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iunie 26, 2012

Transplantul de pancreas

Publicat pe 26 iun. 2012 at 9:26pm

Transplantul de pancreas este o metodă care menţine normoglicemia (valori normale ale glucozei în sânge) pe o perioadă lungă de timp.

Un studiu recent, privind bolnavii cu transplant pancreatic, a arătat că este necesară asigurarea unui nivel normal al glicemiei, pe o perioadă de 10 ani. Pentru a face ca nefropatia (modificările din rinichi) să devină reversibilă.

Nu se ştie de ce este necesară această perioadă de timp. Dar este posibil ca hiperglicemia prelungită să inducă alterări ireversibile în celulele rinichiului, în ciuda normalizării glicemiei (aşa numitul efect de memorie). Nu se ştie dacă tratamentul intensiv cu insulină injectabilă subcutanat, pe…

Cresterea si dezvoltarea – Adolescenta

Publicat pe 26 iun. 2012 at 3:20pm
Adolescenta

Este o etapa a vietii care se situeaza intre copilarie si varsta adulta (de la 12-13 la 18-25 de ani). La fete, adolescenta intervine mai devreme (11-13 ani) decat la baieti (13-15 ani). Adolescenta se caracterizeaza printr-o importanta crestere si transformare corporala si psihica.

Dezvoltarea fizica a adolescentului

Cresterea si maturizarea sunt majore in adolescenta, fiind dictate de factorii de mediu si de factorii genetici. Odata cu incetarea schimbarilor din perioada pubertatii, in jurul varstei de 15 ani activitatea glandei tiroide si a glandei hipofize este maxima (aceste glande asigura maturizarea fizica si sexuala).

Activitatea glandelor sexuale se…