Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iunie 18, 2012

Scarlatina – boala a copilariei

Publicat pe 18 iun. 2012 at 5:11pm
Scarlatina – ce este?

Scarlatina este o boala eruptiva a copilariei cauzata de streptococul beta-hemolitic de grup A. Infectia afecteaza, in special, copiii cu varste intre cinci si zece ani si mult mai rar adultii, manifestandu-se cu precadere in sezonul de toamna-iarna. La copiii cu varsta de sub doi ani, scarlatina este rara, datorita prezentei anticorpilor materni, insa nu este exclusa. De asemenea, s-a constatat ca baietii sunt mai des afectati decat fetele si ca boala prezinta o frecventa mai mare in mediul urban.

Perioada de incubatie a bolii poate dura de la 1 la 5 zile, dupa care…

Angiografii cu aspect anormal

Publicat pe 18 iun. 2012 at 8:45am
Anevrism cerebral

In creier, anevrismele tind să se formeze în punctele de ramificare ale vaselor sanguine. Aproape 90 la sută dintre anevrismele cerebrale iau naştere din poligonul Willis, iar în unele cazuri pot fi multiple. Se întâlnesc mai frecvent la femei şi tind să fie descoperite la vârsta mijlocie. Anevrismele prezintă risc de sângerare şi pot cauza de asemenea simptome determinate de creşterea presiuni la nivelul structurilor învecinate; de exemplu, presiunea asupra unui nerv poate genera o paralizie.

Anevrism rupt

Cel mai frecvent mod de manifestare a unui anevrism constă în ruperea lui,…