Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iunie, 2012

Curiozitati – corpul uman – Partea a II-a

Publicat pe 29 iun. 2012 at 5:13pm
Curiozitati – corpul uman

1. Corpul uman poate produce aspirina Consumul regulat de fructe si legume face ca organismul uman sa gaseasca resursele necesare pentru a produce mici cantitati de acid salicilic, componenta principala a aspirinei, responsabila pentru efectul antiinflamator al acesteia.

2. Oamenii stralucesc in intuneric E demonstrat: corpul uman emite mici cantitati de lumina, care nu sunt detectabile cu ochiul liber. O dovada clara in acest sens ne este oferita de oamenii de stiinta japonezi, care au filmat cu camere speciale cativa oameni, in intuneric. Spre surprinderea…

Incontinenta urinara

Publicat pe 29 iun. 2012 at 12:51pm

Incontinenţa urinară reprezintă pierderea completă sau parţială a controlului asupra funcţiei vezicii urinare. Problema apare mai frecvent la persoanele în vârstă şi poate induce stres şi sentimentul de jenă.

In termeni medicali, incontinenţa urinară este definită ca fiind o pierdere involuntară de urină, cu consecinţe supărătoare pentru viaţa socială a individului. Incontinenţa urinară nu este rară şi poate duce la probleme minore sau importante.

O pierdere ocazională ar putea fi tolerată,în timp ce pierderile repetate al controlului asupra vezicii au un impact personal major. Dacă este severă, incontinenţa urinară poate decide dacă persoana afectată va fi îngrijită la domiciliu sau într-o…

Permalink  |  Tagged with:

Tulburarea de personalitate antisociala

Publicat pe 28 iun. 2012 at 3:17pm
Tulburarea de personalitate antisociala

Este o conditie in care persoana afectata arata lipsa de consideratie fata de lege si de drepturile celor din jur. Pentru a descrie o persoana cu tulburare de personalitate antisociala mai pot fi folositi si termenii “sociopat” sau “psihopat”.

Tulburarea de personalitate antisociala este de trei ori mai frecventa la barbati decat la femei si este mult mai prevalenta in populatia din inchisoare decat in populatia generala.

Tulburarea de personalitate antisociala este o conditie cronica si reprezinta una dintre cele mai dificil de tratat tulburari de personalitate.

Factori de risc pentru…

Profilaxia sângerărilor din varice

Publicat pe 28 iun. 2012 at 12:34pm

Profilaxia sângerărilor din varice, înainte ca ea să se fi produs (profilaxia primară) este un obiectiv pentru echipa medicală.

Deşi nu este posibil să se prezică foarte exact care pacienţi vor avea hemoragii din varicele esofagiene, majoritatea persoanelor cu ciroză sunt sfătuite să facă o endoscopie. Dacă se găsesc varice la nivelul esofagului, se recomandă de obicei tratament medicamentos.

Medicaţia

Medicamentele antihipertensive sunt folosite uneori pentru a scădea presiunea din vena portă. Betabolcantele par să fie eficiente în unele cazuri.

Betablocantele (folosite în mod obişnuit pentru tratamentul hipertensiunii şi al anginei) sunt medicamentele cel mai frecvent recomandate pentru scăderea tensiunii portale.

Pacienţii care au…

Dieta Dukan

Publicat pe 27 iun. 2012 at 3:32pm
Dieta Dukan – Etape

A fost initiata de medicul francez Pierre Dukan. Potrivit acestuia, secretul acestei diete consta in consumul exclusiv de proteine intr-una din zilele saptamanii, de preferat Joi. Dieta Dukan a ajutat foarte multi francezi sa isi controleze greutatea corporala, iar autorul acesteia face inconjurul lumii pentru a oferi sfaturi nutritionale unor vedete precum Jennifer Lopez sau Giselle Bundchen. Aceasta dieta garanteaza o pierdere rapida in greutate, aproximativ 6 kg pe luna, desi adeptii ei pot consuma aproape orice, cu exceptia unei singure zi pe saptamana cand trebuie sa consume…