Stiati ca ? Sangele..0 Comments

Publicat in:
Etichete: celulele sanguine, coaste, pelvis, sangele, stern, stiati ca, vertebre

Sângele transportă oxigenul şi nutrienţii spre toate celulele corpului, jucând un rol esenţial în sistemul de apărare al organismului.

Dată fiind importanţa sa majoră, oamenii de ştiinţă fac eforturi susţinute pentru crearea unor formule care ar putea să înlocuiască sângele natural. Cercetătorii britanici de la Universitatea Sheffield au obţinut o formulă de sânge din plastic.

Acesta este creat din molecule de plastic, ce conţin atomi de fier care, asemenea hemoglobinei, asimilează oxigenul din plămâni şi îl transportă în tot corpul. Mai mult, criza de sânge din spitale ar putea fi depăşită cu ajutorul sângelui obţinut din celulele stem provenite de la embrionii umani rămaşi de la fertilizările in vitro.

La nou-născut, celulele sanguine se formează la nivelul maduvei spinării. Pe parcursul vieţii, majoritatea acestor celule iau naştere la nivelul măduvei osoase, ţesut aflat în interiorul unor oase (stern, vertebre, coaste, pelvis). După ce se dezvolta din celulele stem din măduvă, celulele trec în circuitul sanguin.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Stiati ca ? Sangele..

Lasă un răspuns