Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

mai 31, 2012

Vaginita – tratamentul vaginitei

Publicat pe 31 mai 2012 at 5:28pm
Vaginita – Diagnostic

Vaginita – Diagnosticul vaginitei se pune pe baza prelevarii secretiilor vaginale si prin masurarea aciditatii (rezultat pozitiv in cazul unui pH mai mare de 4,5). Atunci cand la microscop se gaseste un numar mic de lactobacili si un numar mai mare de alte bacterii, se pune diagnosticul de vaginita bacteriana.

Diagnosticul diferential se face cu dermatita vulvara, distrofii vulvare si alte conditii tegumentare ale vulvei, infectia genitala acuta cu virusul Herpes simplex, bolile cu transmitere sexuala, infectia de tract urinar si infectia vaginala.

Vaginita – Complicatiile vaginitei risc…

Adaptari la nivelul intestinului subtire

Publicat pe 31 mai 2012 at 11:53am

Intestinul subţire este adaptat pentru a realiza maximul de absorbţie a nutrienţilor, prin anumite caracteristici ale mucoasei sale. Acestea includ prezenţa unor pliuri circulare şi a unei serii de proiecţii minuscule, toate având ca efect creşterea suprafeţei de absorbţie.

Intestinul subţire este un tub cu o lungime foarte mare, de aproximativ 6,3 m şi îngust, cu un diametru de numai 2,5 cm. El este principalul loc de absorbţie a nutrienţilor proveniţi din alimentele ingerate şi, deşi prin lungimea lui suprafaţa de absorbţie este mare, este nevoie de mai mult, pentru absorbţia maximă a nutrienţilor. Pentru aceasta, mucoasa intestinului subţire are…