Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

mai 30, 2012

Candida – Cauze si simptome

Publicat pe 30 mai 2012 at 4:43pm

Candida albicans este o ciuperca existenta in organism, avand ca poarta de intrare alimentele. Celula fungica ramane pentru o perioada in organism, fiind tinuta sub control de flora intestinala sanatoasa si de imunitate. In momentul in care apar modificari din punct de vedere al imunitatii, cat si a distrugerii florei intestinale, incep sa para problemele.

Celulelor ciupercii le cresc niste radacini, numite hyphe, care se dezvolta in colonii. Acestea trec prin peretele intestinal si varsa zeci de toxine in sange, ajungand in diferite locuri. Toxinele de candida diminueaza activitatea globulelor albe, putand amplifica toxicitatea stafilococica…

Anatomia microscopica a intestinului

Publicat pe 30 mai 2012 at 4:36pm

Intestinul subţire şi intestinul gros au funcţii foarte diferite. Intestinul subţire este responsabil de absorbţia substanţelor nutritive, în timp ce intestinul gros are un rol important în reabsorbţia apei. Hrana este mestecată în cavitatea bucală, unde este mărunţită cu ajutorul dinţilor şi se amestecă cu saliva, pentru a trece mai uşor în jos, de-a lungul esofagului, către stomac.

Structura peretelui tractului digestiv

 

PERISTALTISMULk, Mucoasa esofagului este alcătuită din mai multe straturi, pentru a reduce efectele abraziunii exercitată de bolusul alimentar, la trecerea lui prin lumenul esofagului. Musculatura circulară din pereţii esofagului se contractă, generând unde peristaltice, care…