Corpul uman – Sfaturi de Pasti0 Comments

Publicat in:
Etichete: mancare, paste, recomandari, sanatate, sanatos, sfaturi de pasti

Sfaturi de Paste

Sfaturi de Paste

Asteptam cu totii Sfintele Sarbatori de Pasti! Aflati informatii si sfaturi de Pasti de la specialistii Corpul-Uman.com pentru ca organismul dvs. sa nu aiba de suferit.

„Ce mancam la masa de Pasti?”
„Cum mancam la masa de Pasti?”
„Cat mancam la masa de Pasti?”

Sunt intrebari care macina pe toti, mai ales pe cei care au ales sa posteasca aceste ultime 40 zile. Medicii Corpul-Uman.com va ofera recomandari si sfaturi de Pasti pentru ca dvs. sa va simtiti cat mai bine fara a renunta la obiceiurile si placerile acestei sarbatori extraordinare.

Corpul uman – Sfaturi de Pasti – „Ce mancam la masa de Pasti?”

Romanii, asa cum cere traditia, se straduiesc ca, indiferent de buget, sa aseze pe masa de Pasti mancarurile specifice acestei Sfinte Sarbatori: oua, drob, stufat, ciorba si friptura de miel, cozonac. Si, evident, de pe masa nu trebuie sa lipseasca cel mai bun vin rosu! Trebuie insa sa tinem cont de faptul ca toate aceste mancaruri sunt extraordinar de grele pentru organism, mai ales pentru unul care, timp de 40 de zile, nu a consumat decat produse vegetariene.

Sfaturi de PastiSfatul nostru este ca din casa sa nu lipseasca verdeturile si legumele, cat nici fructele (in special kiwi si ananas, foarte bune pentru digestie). Totodata, cine isi permite, ar fi indicat ca, dupa masa, sa consume 50-100 ml de bautura digestiva sau sa manance branzeturi cu propietati digestive. In cazul in care nu va impacati cu gustul carnii de miel, puteti gati foarte bine pui, curcan, cat si peste!

Corpul uman – Sfaturi de Pasti – „Cum mancam la masa de Pasti”

Indiferent daca ati tinut post sau nu, luati in calcul aceste sfaturi de Pasti. Va recomandam ca, inainte de a consuma mancarurile traditionale, sa servim o salata cu cat mai multe legume sau verdeturi (spanac, urzici s.a.), pentru a putea pregati organismul de afluxul hiperproteic ce va urma. Dupa salata, puteti servi 2 feliute de drob, urmand sa faceti o pauza de minim o ora pentru urmatorul fel. Chiar daca consumati cate putin din fiecare, consistenta lor este aceesi si efectul invariabil. Important este sa stim cum sa mancam, si anume cu aceste mici pauze de o ora, pentru a lasa timp sa se inceapa digestia. Asezonati friptura cu legume, evitand cartoful.

La doua ore dupa ce ati terminat de savurat copioasele feluri de mancare, e bine sa consumati cateva fructe, astfel incat masa de seara sa fie constituita din fibre.

Corpul uman – Sfaturi de Pasti – „Cat mancam la masa de Pasti?”

Sfatul nostru: NU FACETI EXCES! Daca tineti la sanatatea Dvs., este bine sa consumati din toate, dar ponderat. Ganditi-va ca exista 3 zile de sarbatoare, in care aveti timp sa va infruptati. Fiti calculati cand puneti in farfurie, chiar daca aveti senzatia ca nu va puteti opri. Mai bine putin din fiecare si sanatos, decat mult, bun, dar la spital! Nu uitati ca excesul de alcool, in combinatie cu carnea de miel, este nefast!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Corpul uman – Sfaturi de Pasti

Lasă un răspuns