Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

aprilie 19, 2012

Investigarea morţii subite

Publicat pe 19 apr. 2012 at 7:45pm

In majoritatea cazurilor, certificatul de deces este eliberat de medicul care a îngrijit pacientul decedat.In caz de moarte subită, este cooptat şi medicul legist. In cadrul acestei situaţii, moartea este considerată cu raportare obligatorie şi trebuie informat serviciul de medicină legală. Raportarea ar trebui făcută de către registrul de evidenţă a persoanelor, care se ocupă şi de înregistrarea deceselor, dar, practic, ea este făcută de către medic sau poliţie. Serviciul de medicină legală

Medicul legist este un medic specializat în medicină legală, specialitate pentru care a urmat o pregătire de aproximativ cinci ani, după terminarea facultăţii.

In cazul unei morţi subite, rolul medicului de…

Nervul tibial

Publicat pe 19 apr. 2012 at 7:44pm

Nervul tibial este o ramificaţie a nervului sciatic, în drumul acestuia în jos, către gambă şi talpă. Ramificaţiile inervează musculatura şi tegumentele din punct de vedere senzitiv.

Nervul tibial este cel mai mare dintre cele două ramificaţii ale nervului sciatic. El inervează muşchii flexori ai membrului inferior.

TRAIECTUL PE MEMBRUL INFERIOR

Nervul tibial îşi are originea în treimea inferioară a coapsei, nivel la care inervează muşchii regiunii posterioare a coapsei. Apoi el se separă de nervul peronier comun, înainte de a-şi urma traiectul descendent pe partea posterioară a membrului inferior: – Trece prin fosa poplitee (un spaţiu situat în spatele genunchiului)…

Apendicita cronica

Publicat pe 19 apr. 2012 at 7:28pm

Apendicita cronica reprezinta o inflamatie cu caracter cronic a apendicelui.

Apendicita cronica are mai mult influente clinice decat anatomopatologice. Totodata, ea poate determina tulburari functionale la nivelul organelor invecinate si chiar la distanta, tulburari care dispar dupa inlaturarea chirurgicala a apendicelui (apendicectomie). In evolutia sa, inflamatia cronica a apendicelui determina leziuni retractile ale mezoapendicelui care modifica morfologia acestuia, a bazei cecului si ileonului terminal.

Apendicita cronica – Examenul clinic

Simptome subiective Simptomele subiective ale apendicitei cronice sunt polimorfe. Ceea ce atrage atentia medicului asupra suferintei apendiculare este durerea in fosa iliaca dreapta. Durerea in…