Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

aprilie 13, 2012

Febra tifoida

Publicat pe 13 apr. 2012 at 7:42pm

Febra tifoida este o infecţie ce se transmite prin apă şi alimente, cauzată de un bacil Gramnegativ, numit Satmonelta typhi. Există aproximativ 2 000 de tipuri de Sal-monella, majoritatea afectând atât oamenii cât şi animalele. Totuşi, în cazul S. typhi, omul reprezintă singura gazdă şi singurul purtător. Febra tifoidă are o perioadă de incubaţie de una până la două săptămâni. Odată ce bacteria este ingerată, ea se multiplică la nivelul intestinului şi apoi se împrăştie pe calea sistemului limfatic, în fuxul sanguin. Infecţia se răspândeşte apoi către splină, vezica biliară, ficat şi măduva osoasă, unde bacteria continuă să se înmulţească….

Corpul uman – Sfaturi de Pasti

Publicat pe 13 apr. 2012 at 12:35pm

Asteptam cu totii Sfintele Sarbatori de Pasti! Aflati informatii si sfaturi de Pasti de la specialistii Corpul-Uman.com pentru ca organismul dvs. sa nu aiba de suferit.

„Ce mancam la masa de Pasti?” „Cum mancam la masa de Pasti?” „Cat mancam la masa de Pasti?”

Sunt intrebari care macina pe toti, mai ales pe cei care au ales sa posteasca aceste ultime 40 zile. Medicii Corpul-Uman.com va ofera recomandari si sfaturi de Pasti pentru ca dvs. sa va simtiti cat mai bine fara a renunta la obiceiurile si placerile acestei sarbatori extraordinare.

Corpul uman -…