Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

aprilie 7, 2012

Cancerul de ficat

Publicat pe 07 apr. 2012 at 2:31pm
Cancerul de ficat simptome

Cancerul de ficat este o boala ce afecteaza din ce in ce mai multe persoane, barbatii fiind de aproximativ doua ori mai predispusi la aceasta imbolnavire decat femeile. Carcinomul hepatocelular este cea mai comuna forma de cancer primar si se dezvolta in celulele hepatice afectand celulele hepatice sanatoase.

Indreptarea dintilor

Publicat pe 07 apr. 2012 at 9:45am

Indreptarea dintilor – Dinţii contribuie la definirea aspectului nostru şi tot mai mulţi copii devin conştienţi de defectele lor, dacă dinţii nu sunt perfecţi. Totuşi, încălecarea sau suprapunerea (ocluzia) anormală a dinţilor nu reprezintă obligatoriu probleme ce necesită tratament.

Tratamentul pentru indreptarea dintilor ar trebui urmat numai pentru:

A preveni afectarea funcţiei cavităţii bucale; A preveni traumatizarea dinţilor protruzionaţi; A face mai uşoară igiena orală; A crea un spaţiu în care să poată intra un dinte pierdut, care lipsea sau care era poziţionat greşit. TRATAMENTUL ORTODONTIC PENTRU INDREPTAREA DINTILOR

Pe măsură ce copiii îşi…

Hepatita A

Publicat pe 07 apr. 2012 at 8:53am

Hepatita inseamna inflamatia ficatului. Exista 5 tipuri de hepatita. Hepatita A, B, C, D si E. Dintre acestea, cea mai usoara forma de hepatita este hepatita A.

Cauze de imbolnavire cu hepatita A

Toxinele, unele medicamente sau boliconsumul  exagerat  de  alcool,  infectiile  virale si  bacteriene pot  fi  cauze  ale hepatitelor. Cele  mai  frecvente  cauze  ale  infectiilor  virale  ce  determina  hepatita  sunt  virusurile hepatice A, B si C. Desi  infectiile  cu  cele  3  tipuri  de  virusuri  se  pot  manifesta  clinic  similar,  modul    de transmitere al bolii si  gradul de afectare hepatica difera.