Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

aprilie, 2012

Histeroscopia diagnostica

Publicat pe 30 apr. 2012 at 1:51pm

Histeroscopia diagnostica se poate realiza in trei variante complet diferite in ceea ce priveste principiile de baza, randamentul si performantele.

HISTEROSCOPIA DIAGNOSTICA A. Histeroscopia panoramica B. Microhisteroscopie C. Histeroscopia de contact

Interpretarea imaginilor radiologice in HSG

Publicat pe 30 apr. 2012 at 1:28pm

Elementele principale in examinarea radiologica a HSG, precum si cavitatea uterina si trompele sunt analizate in cadrul articolului de mai jos pentru a contura interpretarea imaginilor radiologice in cazul acestei examinari.

HSG – Interpretarea imaginilor radiologice

Pe radiografii (histerosalpingografie – HSG) se obtin trei elemente principale:

1. Relieful osos: sacrul, articulatiile sacro – iliace (uneori se constata prezenta unei osteoze iliace condensate), ramurile ischio – pubiene, articulatiile coxo – femurale.

2. Prezenta unor eventuale calcificari la nivelul micului bazin: ganglioni calcificati, calcificari ale unor leziuni uterosalpingiene.

3. Imaginea radiologica normala a cavitatii uterine si a trompelor.

Cavitatea uterina apare ca o opacitate de…

Stranutul

Publicat pe 30 apr. 2012 at 3:36am

Suntem în toiul celui mai frumos anotimp. Dar afecţiunile de sezon îi umbresc splendoarea. Schimbările de temperatură le creează virusurilor mediu propice, iar nouă, bătăi de cap. E şi vremea alergiilor. Ţi-e rău, îţi curge nasul, te doare în gât şi, mai presus de toate, strănuţi cu foc.

Stranutul – Răceală, gripă sau alergie?

Studiile arată că românii consideră gripa o răceală mai gravă. Nu sunt conştienţi de gradul ridicat de contagiozitate şi de posibilitatea apariţiei complicaţiilor sau chiar a decesului, fără tratament corespunzător. Şi asta pentru că nu facem diferenţa între boli, lăsându-ne păcăliţi de simptome.

Cum ştii…

Permalink  |  Tagged with: , , ,

Cinci Boli intime

Publicat pe 27 apr. 2012 at 5:52pm

Deşi avem surse de informare, specialişti, tehnologie avansată, un sfert dintre românce nu merg la ginecolog! Nu e de mirare că 6 mor zilnic din cauza cancerului de col şi că anual se depistează 3.000 de noi cazuri cu această boală, atât de uşor de prevenit şi de tratat, dacă e diagnosticată la timp. Dacă nu ne supără nimic, de ce-am merge la medic?!

Boli intime – VIN TIPTIL Şl NU DAU SEMNE

• Infecţii, boli cu transmitere sexuală sau leziuni precanceroase, bolile din sfera genitală nu se „dau de gol”. Interesant e că infecţiile…

Factori care favorizeaza reapartia herpesului

Publicat pe 26 apr. 2012 at 6:55pm

Herpesul bucal este produs de un virus numit Herpes simplex de tip 1, iar cel genital de virusul Herpes simplex 2. Odata contractate, acestea raman in corp chiar daca urmam un tratament antiviral. Ambele virusuri se reactiveaza de cateva ori pe an. Dar pentru ca organismul produce anticorpi la infectarea initiala, eruptiile ulterioare vor fi mai putin dureroase si vor disparea intr-un timp mai scurt decat prima. Ele apar de regula pe aceleasi zone ca leziunile initiale.

Herpes – Soarele scade imunitatea

Probabilitatea de reaparitie a herpesului bucal este mai mare in sezonul cald decat in restul anului. Aceasta…