Histeroscopia panoramica – principiul metodei2 comentarii

Publicat in:
Etichete: histeroscopia, histeroscopia panoramica, histeroscopie, histeroscopie panoramica

Histeroscopia panoramica – Principiul metodei

Histeroscopie

Histeroscopia

In cazul histeroscopiei panoramice, aparatele realizeaza o vizionare buna, de ansamblu a cavitatii uterine, folosind distensia artificiala a uterului.

Distensia uterului se realizeaza prin metode fizico – chimice:

  • distensia pneumatica cu dioxid de carbon – utilizata cel mai frecvent, precum si in procedeele de histeroscopie terapeutica (prelevare de biopsii, extragere de corpi straini extrauterini, sectionare, sterilizare periostiala etc.). Procedeul poate fi utilizat atat in spital, cat si in ambulator. Varful, in materie de maxima eficienta, minim de riscuri, adresabilitate larga si cost scazut este histeroscopia panoramica autonoma cu CO2 Parent / Guedj.
  • distensia hidraulica este preferabila ori de cate ori exista sangerari si / sau se profileaza o eventuala interventie chirurgicala perendoscopica. Histeroscoapele cu flux unic, fie cele cu solutii de inalta vascozitate tip Hyskon, fie cu solutii apoase tip Dextroza 5% – se folosesc in histeroscopia diagnostica si terapeutica. Histeroscoapele cu flux continuu si cu solutii de vascozitate joasa tip Glicocol 1,5 – 1% reprezinta ultima generatie de histeroscoape, precum si histeroscoapele mixte (flux unic / flux continuu) sunt putin folosite pentru diagnostic, dar si pentru histeroscopia interventionala.
Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Histeroscopia panoramica – principiul metodei

2 comentarii

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns