Dependenta de nicotina0 Comments

Publicat in:
Etichete: cum ma las de fumat, Dependenta de nicotina, dependenta de tutun, nicotina, riscurile fumatului

Toată lumea este conştientă de riscurile fumatului, dar majoritatea fumătorilor nu reuşesc să se lase de fumat. Aceasta se întâmplă, în parte, deoarece se creează obişnuinţă la efectul stimulator al nicotinei, dar şi datorită rutinei şi convenţiilor sociale.

Efectul stimulator
Nicotină stimulează neuronii din creier, îmbunătăţind atenţia, scăzând pofta de mâncare şi iritabilitatea şi relaxând muşchii. într-adevăr, mulţi fumători consideră că fumatul le dă o stare de spirit bună şi asociază fumatul ţigaretelor cu o senzaţie de plăcere. In realitate, corpul nu are nevoi fiziologice legate de nicotină.

Substituţii pentru tutun
Există un număr de produse disponibile, ce acţionează ca substitute. Plasturii cu nicotină permit absorbţia nicotinei în sânge, în acest fel se reduce nevoia acută de a fuma ţigarete, evitând efectele periculoase ale fumatului.

Aceste produse includ plasturii cu nicotină, produsele pentru inhalat şi guma de mestecat cu nicotină. Ideea este că dacă organismul primeşte nicotină, fumătorul nu va mai tânji după fumatul ţigaretelor. în cele din urmă se reduce doza de nicotină, până când organismul nu mai are nevoie de ea.

Un medicament cunoscut sub numele de Zyban a fost introdus pe piaţă de un timp, pentru a reduce şi elimina pofta de nicotină, prin interacţiunea cu aceeaşi mesageri chimici din creier, pe care acţionează şi nicotină.

Acupunctura şi hipnoza au fost şi ele încercate, cu efecte bune, pentru a favoriza renunţarea la fumat. Este utilă rememorarea permanentă a faptului că riscurile de dezvoltare a afecţiunilor legate de fumata scad semnificativ în timp, după renunţarea la fumat.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dependenta de nicotina

Lasă un răspuns