Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

martie 28, 2012

Imunitate bebelusi – Sistemul imunitar al sugarului

Publicat pe 28 mart. 2012 at 2:02pm
Imunitate bebelusi

Iniţial, în uter, daca vorbim despre imunitate bebelusi, fătul este protejat de boli de către sistemul imunitar al mamei. In săptămânile premergătoare naşterii, anticorpii mamei sunt transferaţi copilului, anticorpi care îl apără în primele luni de viaţă.

Fătul este protejat de anticorpii mamei în uter şi nu este expus direct majorităţii agenţilor patogeni, sau microorganismelor ce cauzează boli. Totuşi, unele infecţii ce apar la mamă, cum ar fi rubeola, pojarul german sau pojărelul, pot avea consecinţe devastatoare asupra dezvoltării fătului.

Celulele sistemului imunitar fetal sunt detectabile începând cu a şasea…

Tehnici de investigaţie în neurochirurgie

Publicat pe 28 mart. 2012 at 8:53am

La fel ca şi în orice altă ramură a medicinii, primul pas este o anamneză în detaliu, care să prezinte istoricul bolii, cum s-au dezvoltat simptomele, urmată de o examinare fizică atentă. In completare la aceste elemente de baza, progresele actuale în imagistica medicală au revoluţionat neurochirurgia.

Tomografia axială computerizată (ICT)

Un scanner special foloseşte raze X şi un computer programat să arate imagini în secţiune prin creier sau măduvă la diferite niveluri.

Anomaliile, cum ar fi sângerările sau tumorile pot fi detectate uşor.

Se pot vizualiza clar şi oasele craniului şi al coloanei.

Scanerele moderne produc imagini rapid, astfel încât CT este folosit…