Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

martie 8, 2012

Celulele – o animatie incredibila

Publicat pe 08 mart. 2012 at 4:00pm
Celulele – o animatie incredibila

Celulele si legaturile dintre ele, de la nastere si pana in ultima clipa a vietii. O animatie incredibila realizata de Southern Star.

 

Eritem fesier – Eritemul fesier la bebelusi – tratament

Publicat pe 08 mart. 2012 at 3:45pm
Eritem fesier – cum se manifesta

Eritem fesier – Eritemul fesier apare cu o frecventa foarte crescuta la nou-nascut. Se manifesta prin aparitia unor pete rosii pe fese.

Eritem fesier – Cauze

Cauza eritemului fesier – este provocat in general de actiunea chimica a sarurlor din urina si fecale, cat si de rosatura scutecului.

Eritem fesier – Tratament

De preferat este sa spalati si sa clatiti copilul cat se poate de des in zona fesiera, schimbandu-i scutecul frecvent. Lasati-l pe bebe cat mai mult cu funduletul gol, astfel incat pielea sa ii respire.

Folositi creme cat mai neutre (crema de…

Histeroscopie panoramica – Mediul de distensie

Publicat pe 08 mart. 2012 at 3:36pm
Histeroscopia panoramicaMediul de distensie

Tehnica histeroscopiei diagnostice difera in functie de mediul de distensie folosit: gazos sau lichidian.

CO2 si Hyskonul sunt cele mai utilizate medii de distensie in histeroscopia diagnostica cu flux unic, atat in spital, cat si in ambulatoriu, datorita rapiditatii, comoditatii, imaginilor de o excelenta calitate si riscurilor minime.

LVm sunt utilizate cel mai frecvent in histeroscopia diagnostica cu flux continuu.

In orice circumstante este recomandabil ca distensia sa fie practicata premergator introducerii endoscopului, insertia intracavitara efectuandu-se sub vizionare directa, evitandu-se contactul direct al instrumentului cu mucoasa uterina.

Histeroscopie – CO2

Histeroscopie…

Histerosalpingografie – executarea HSG

Publicat pe 08 mart. 2012 at 3:26pm
Histerosalpingografie sau Executarea examenului HSG

Histerosalpingografie – In cazul efectuarii histerosalpingografiei, injectarea substantei de contrast se face cu ajutorul aparatului tip Schultze. Aparatul, bine sterilizat, se umple cu substanta de contrast, se verifica permeabilitatea celor 4 orificii din varful canulei si, cu aceasta ocazie, se elimina aerul sau apa din ineriorul canulei, care ar putea furniza imagini lacunare false.

Atunci cand se realizeaza o histerosalpingografie, bolnava sau pacienta este asezata pe o aleza sterila, in pozitie ginecologica, pe stativul radiologic la care s-au adaptat doua suporturi pentru sustinerea membrelor inferioare.

In histerosalpingografie, se dezinfecteaza cu alcool sau tinctura de iod regiunea externa a organelor…

Mugurii Gustativi

Publicat pe 08 mart. 2012 at 12:55pm

Avem aproximativ 10.000 de muguri gustativi, localizaţi în special la suprafaţa limbii şi în ţesuturile moi ale cavităţii bucale. Sensibilitatea şi distribuţia lor arată că putem distinge între aromele alimentare pe care să le savurăm şi cele pe care să le evităm.

Mugurii gustativi – SIMT CHIMIC

Gustul este, ca şi mirosul, un simţ chimic. Se bazează pe legarea substanţelor chimice din alimente de receptorii localizaţi în celule specifice şi anume mugurii gustativi. care transmit apoi informaţiile pe calea nervilor până la creier. pentru a putea fi interpretate ca „gusturi”.

Limba este desigur, organul principal al gustului, de vreme ce toate alimentele ingerate trebuie să treacă prin cavitatea bucală. Suprafaţa…