Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

martie 7, 2012

Plansul bebelusului – spasmul hohotului de plans

Publicat pe 07 mart. 2012 at 6:04pm
Plansul bebelusului

Plansul bebelusului sau spasmul hohotului de plans este un moment delicat pentru persoana careia ii este „dedicat” acest episod (in special mama).

Plansul bebelusului – cauze

– durerea (de orice natura); – frustrarea; – temerea.

BebelusCand se manifesta spasmul hohotului de plans?

Acesta apare, in general, intre 6 luni si 2 ani de viata a copilului.

Cum se manifesta spasmul hohotului de plans al bebelusului?

Bebelusul plange necontrolat, cu sughituri intense. Acesta este motivul pentru care micutul se poate sufoca si chiar lesina pentru cateva secunde.

Ce trebuie sa facem cand apare spasmul hohotului de plans?

Nu trebuie sa…

Semnele unui atac de cord

Publicat pe 07 mart. 2012 at 9:38am

Atacul de cord se produce când, din cauza obstrucţiei uneia dintre arterele coronare, se întrerupe aportul de sânge la nivelul unei părţi a muşchiul cardiac.

Aceasta are ca rezultat moartea zonei respective (infarct miocardic), ceea ce determină apariţia unei dureri excessive, covârşitoare, la nivelul pieptului, precum şi a senzaţiei de lipsă de aer. O persoana care suferă un infarct miocardic are o stare generală foarte alterată şi nu poate comunica. Pielea este palidă, rece şi lipicioasă, iar pulsul este frecvent accelerat, cu amplitudine diminuată şi posibil neregulat.

Tensiunea arterială poate avea fie valori ridicate,…