Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

martie 5, 2012

Histerosalpingografie – pregatirea bolnavei

Publicat pe 05 mart. 2012 at 9:05am
Pregatirea bolnavei pentru histerosalpingografie

Histerosalpingografie – Momentul cel mai favorabil pentru executarea histerosalpingografiei (HSG) il constituie prima jumatate a ciclului menstrual, adica faza foliculinica, pentru a evita obtinerea de imagini false la nivelul uterului sau obstructia tubara falsa prin hiperplazia mucoasei utero – tubare.

Histerosalpingografia va fi executata de preferinta intre ziua a opta si a doisprezecea a ciclului, incepand numaratoarea cu prima zi de menstruatie. In cazuri speciale, cum ar fi stabilirea diagnosticului de beanta cervico – istmica, se recomanda executarea HSG in faza luteinica, adica in ziua a 23 a – a 24 a a ciclului, moment cand, in mod normal, exista o strictura a regiunii istmice. In caz de beanta a acestei regiuni, in acest moment, anomalia devine…

Scutec – Sfaturi pentru schimbarea corecta si in siguranta a scutecului copilului dvs.

Publicat pe 05 mart. 2012 at 8:49am
Scutec – Sfaturi pentru schimbarea corecta si in siguranta a scutecului copilului Dvs.

Momentul oportun pentru schimbarea unui scutec este atunci cand cel folosit este plin, inainte de fiecare masa, daca bebelusul a facut „treaba mare”. Pentru aceasta, pregatiti-va sa aveti la indemana cele intrebuincioase (scutec curat, servetele umede sau carpa umeda, unguent) si aveti grija ca temperatura din camera sa fie buna, fara curenti de aer.

Se desface scutecul folosit si se arunca in apropiere, astfel incat sa nu lasati copilul singur pe masa de infasat, nesupravegheat, pentru o perioada mai lunga. Stergeti…

Pediatrie

Publicat pe 05 mart. 2012 at 4:59am

ENTEROCOLITA NECROZANTĂ – Este o afecţiune inflamatorie a tractului digestiv care poate deter­mina distensia şi chiar perforarea intestinului. Cauza exactă nu este cunoscută, dar sunt incriminaţi factori ca aportul sangvin intesti­nal antenatal redus şi instabilita­tea cardiovasculară postnatală. Copiii care supravieţuiesc nece­sită nutriţie pe cale intravenoasă pe termen lung. până la refacerea integrităţii intestinului.

ANEMIA – Producerea globulelor roşii lîn măduva osoasă) la prematuri este mult diminuată şi în acelaşi timp foarte solicitată pentru înlocuirea sângelui recoltat pentru nume roasele analize necesare.

Volumul sangvin total al copi­lului prematur este de numai 50- 80 mililitri pe kilogram corp. Ast­fel. un copil cu o greutate de 750 de grame la naştere, are doar circa…