TADOR0 Comments

Publicat in:
Etichete: tador

Tador

Tador

TADOR

Forma
Compozitie
Indicatii
Contraindicatii
Mod de administrare
Reactii adverse
Precautii
Sarcina si alaptarea

TADOR – Forma de prezentare:

Cutie cu un blister a 10 comprimate filmate. Cutie cu 3 blistere a cate 10 comprimate filmate. Cutie cu 5 blistere a cate 10 comprimate filmate.

TADOR – Compozitie:

Un comprimat filmat contine dexketoprofen 25 mg sub forma de dexketoprofen trometamol 36,9 mg si excipienti: amidon de porumb, celuloza microcristalina, amidonglicolat de sodiu, palmitostearat de glicerol, hipromeloza, dioxid de titan (E 171), propilenglicol, macrogol 6000.

TADOR – Indicatii:

Tratamentul simptomatic de scurta durata al durerilor de intensitate usoara – moderate, cum ar fi dureri musculo-scheletice, dismenoree, durerile dentare.

TADOR – Contraindicatii:

– hipersensibilitate la dexketoprofen, orice alt antiinflamator nesteroidian (AINS) sau la oricare dintre excipientii produsului
– antecedente de crize de bronhospasm, rinita acuta, urticarie sau edem angioneurotic la acid acetilsalicilic sau alte AINS
– ulcer gastroduodenal activ sau in antecedente dispepsie cronica
– boli hemoragice sau hemoragii active de alte cauze, tratament concomitent cu anticoagulante
– boala Crohn sau colita ulceroasa
– antecedente de astm bronsic
– insuficienta renala moderata – grava
– insuficienta hepatica grava
– sarcina si alaptare

TADOR – Mod de administrare:

In functie de natura si severitatea durerii, doza recomandata este, in general, de 25 mg dexketoprofen (un comprimat filmat Tador) la 8 ore. Doza zilnica nu trebuie sa depaseasca 75 mg dexketoprofen (3 comprimate filmate Tador).
La pacientii varstnici, cu insuficienta hepatica usoara si moderata sau cu insuficienta renala usoara se recomanda inceperea tratamentului cu doze mici (doza maxima zilnica de 50 mg dexketoprofen – 2 comprimate filmate Tador). Nota: a nu se utiliza in insuficienta renala moderala – severa.
In cazul durerilor acute, se recomanda admintstrarea cu cel putin 30 de minute inantea meselor.
Tadornu trebuie folosit timp indelungat. Administrarea trebuie limitata la perioada in care apar simptomele mentionate.

TADOR – Reactii adverse:

Tador este, in general, bine tolerat daca se foloseste corect. Totusi, ca la toate produsele medicamentoase, pot sa apara reactii adverse, in special daca exista factori derisc.
Aceste reactii adverse sunt indigestie, senzatie de arsura gastrica, dureri abdominale, dureri de cap si ameteli.
Ocazional au fost observate tulburari gastrointestinale, amorteli in maini si picioare (parestezii), nervozitate, palpitatii, tulburari de somn, tremuraturi, acumulare de lichid in extremitati, cresterea tensiunii arteriale si eruptii cutanate.
Rareori pot sa apara tulburari gastrointestinale, cum ar fi ulcer gastric, uneori cu hemoragie sau perforate.
Extrem de rar pot sa apara reactii adverse severe ale altor organe si sisteme: modificari ale celulelor sangelui, afectare hepatica sau renala, reactii ale pielii si sensibilitate la lumina, bronhospasm, reactii alergice.
Daca apar reactii adverse nementionate in acest prospect sau deteriorarea starii generale de sanatate, informati imediat medicul dumneavoastra.

TADOR – Precautii:

In lipsa experientei clinice suficiente, produsul nu este destinat copiilor.
Tadorse va administra cu prudenta la varstnici, pacienti cu afectiuni alergice, lupus eritematos sistemic, boala mixta de tesut conjunctiv sau afectiuni ale maduvei hematopoietice.

TADOR – Sarcina si alaptarea

: Tador este contraindicat in timpul sarcinii si alaptarii.

Substanta activa: Tromethaminum

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

TADOR

Lasă un răspuns