Muschii Faciali0 Comments

Publicat in:
Etichete: muschii, muschii faciali, muşchii feţei, muşchii mici, muşchii mimicii, platisma

Muschii Faciali

Muschii Faciali

Muschii Faciali – Una dintre trăsăturile care deosebesc omul de animale este abilitatea de a comunica folosind o gamă largă de expresii faciale. Această capacitate se datorează unui sistem complex de muşchi faciali.

Chiar sub pielea capului şi a feţei se găseşte un grup de muşchi foarte subţiri, cunoscut sub denu­mirea comună de muşchi de expre­sie facială (muşchii mimicii). Acest grup de muşchi joacă un rol vital în mai multe feluri. In afară de faptul că au o funcţie fiziologică. Ei modi­fică expresia feţei contribuind la comunicarea nonverbală, prin transmiterea unei game variate de stări emoţionale  şi participă la articularea sunetelor în cadrul comunicării verbale. In afară de aceasta, muşchii faciali formează sfincterele care deschid şi închid orificiile feţei – ochii şi gura.

TEGUMENTELE Şl OASELE

Majoritatea muşchilor faciali sunt ataşaţi la un capăt de oasele cra­niului şi la celălalt de stratul pro­fund al pielii (dermul). Datorită acestor inserţii musculare, se pot observa modificările expre­siei faciale şi modul în care se for­mează cutele şi ridurile tegumen­telor ce îi acoperă.

O parte din muşchii mici, numiţi buccinatori, deschid gura. Ei se întind din colţurile buzelor şi ale gurii, in exterior,în grosimea obra­jilor, până la inserţia pe os. Gura şi buzele pot fi ridicate, împinse în jos şi mişcate dintr-o parte în alta.

Platisma -Deşi nu este chiar un muşchi al capului, muşchiul platisma joacă un rol important în expresia faci­ală. Stratul muscular subţire se întinde de la claviculă până la osul mandibular. Acoperă zona anteri­oară a gâtului, unde întinde pielea şi se uneşte cu muşchii şi pielea de la colţurile gurii.

Rolul muşchiului platisma în schimbarea expresiei faciale este îndeplinit prin întinderea tegumen­tului gâtului şi coborârea mandibu­lei. Acestea duc la coborârea gurii, ca în expresia de dezgust. Intervine şi în mişcarea buzei inferioare.

Muşchiul platisma este tăiat şi inserat în spatele urechii în tim­pul operaţiilor în chirurgia este tică, pentru a reduce aspectul de „bărbie dublă”. Acesta poate fi alt mod în care platisma poate modi­fica expresia feţei.

 

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Muschii Faciali

Lasă un răspuns