Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

decembrie, 2011

Acneea-Tratament

Publicat pe 31 dec. 2011 at 12:38pm

Severitatea acneei dictează tratamentul cel mai potrivit: Acneea uşoară: tratament local (aplicaţii locale) Acneea moderată: tratament oral şi local Acneea severă: administrare orală de isotretinoin

Tratamentul local: include benzoyl peroxid, creme cu antibiotice sau loţiuni ce contin tetraciclină, eritromicină şi clindamicină, acid azaleic, retinoizi, precum isotretinoin, adapalene (antinflamatoare). Terapia sistemică (orală): antibiotice precum tetraciclină, doxi-ciclina, minociclina, eritromicină, clindamicina şi trimetoprimul.

Contraceptive orale: Deoarece conţin estrogen (care acţionează împotriva hormonilor masculini) pot fi eficiente în cazul femeilor ce nu răspund la tratamentul cu antibiotice. Ca o alternativă, tratamentele hormonala pot fi administrate alături de medicaţia locală. De obi cei esto vorba de anti-androgeni care inhibă producerea…

Cum se controleaza glicemia

Publicat pe 11 dec. 2011 at 8:13pm

Zahărul reprezintă o importantă sursă de energie pentru organism; el există în mod natural în sânge, sub formă de glucoză. Echilibrul corect al nivelurilor de glucoză în sânge este vital şi el este reglat de hormonii secretaţi de pancreas.

Glucoza este un glucid simplu, vital pentru funcţia creierului şi o importantă sursă de energie pentru restul organismului. Glucoza este depozitată în organism sub formă de glicogen – lanţuri lungi de molecule de glucoză ce se găsesc în ficat şi în muşchi – care este transportat în organism prin sânge.

Există un nivel natural al glucozei în organism, dar când mâncăm sau…

Lifting facial

Publicat pe 06 dec. 2011 at 7:32pm

Soarele, fumatul, o dietă restrictivă şi consumul constant de alcool, toate lasă semne, de-a lungul anilor, pe faţa noastră, dar un lifting facial poate reduce o parte din efectele vizibile ale îmbătrânirii.

O operaţie de lifting facial reduce semnele de pe faţă ale procesului de înaintare în vârstă. Termenul cuprinde proceduri diverse, de la simple incizii şi remodelarea pielii şi a ţesutului adipos, până la proceduri complexe cu laser, care pot îndepărta straturile de piele ridată. Operaţiile de lifting facial au devenit frecvente în ultimii ani. Tot mai multe persoane apelează la operaţie din motive pur estetice, spre deosebire de…

Dermatologie

Publicat pe 02 dec. 2011 at 8:51pm

Dermatologia este o ramură a medicinei care studiază pielea şi bolile ei. Se cunosc cel puţin 2000 de afecţiuni ale pielii, care pot afecta pe oricine, la orice varsta.

Pielea (cutis) este învelişul extern al corpului şi, de asemenea, cel mar mare organ al acestuia. Pielea nu numai că protejează corpul de accidentări şi paraziţi, dar acţionează ca organ de simţ cheie şi păstrează temperatura normală a corpului. Sănătatea pielii este de multe ori un indicator al sănătăţii întregului corp. Când ceva nu merge bine la nivelul pielii, este important ca pacientul să fie văzut de un specialist, şi anume…


Advertisement

Mai multe...

Arhiva

decembrie, 2011
lun mar mie joi vin sâm Dum
« nov.   ian. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031