Histerectomia0 Comments

Publicat in:
Etichete: histerectomia, histerectomia cancer, histerectomia subtotala, histerectomia totala, histerectomia uterina

Histerectomia – Indicaţiile medicale (cauzele pentru a acţiona într-un anumit fel) ale histerectomiei pot fi diferite, la femeile care mai au menstruaţie şi la cele care sunt la menopauză. In primul grup, cauza cea mai frecventă este menoragia (menstruaţie cu sân-gerare foarte mare), care poate fi însoţită de dismenoree (cicluri dureroase).
Există însă alternative la operaţie. Tratamentul medicamentos poate rezolva disfuncţia dc sângerare şi endometrita, care cauzează frecvent ciclurile dureroase. Tumorile benigne din uter pol fi frecvent extrase cu ajutorul endoscopului.
In orice intervenţie chirurgicală există riscuri, dar histerec. tomia este o operaţie sigură şi complicaţiile sunt rare – pot să apară, rareori, lezări ale structurilor din jur – intestinele şi căile urinare. La femeile în premeno-pauză ciclurile se vor opri după operaţie şi intrarea la menopauză va fi bruscă, dacă au fost îndepărtate şi ovarele. Terapia de substituţie hormonală (TSh) ar putea fi necesară.
ÎNDEPĂRTAREA COLULUI UTERIN
Colul uterin poate să fie sau să nu fie îndepărtat, depinzând de motivele histerectomiei şi de dorinţa pacientei. în trecut. îndepărtarea colului era o parle de la sine înţeleasă a operaţiei; argumentele în favoarea acestei proceduri includeau prevenirea malignizării secundare. Indepărtarea lui nu este, de multe ori, o necesitate chirurgicală şi implicaţiile trebuie discutate înainte de operaţie.

Bolile Maligne Ale Uterului
Bolile maligne (canceroasei ale uterului pot să apară in colul uterin sau în corpul uterului, dar sunt rare la femeile în premenopauză. îmbolnăvirea uterului se face de obicei prin malig-nizarea endomctrului (membrana mucoasă ce înveleşte uterul), dar se poate sâ sc dezvolte, mai rar, un sarcom (tumoare malignă) al peretelui uterin.
Afecţiunile maligne se vor manifesta iniţial cu sângerări neregulate, dar pentru majoritatea femeilor in premenopauză acest simptom este de origine benignă.
Afecţiunile maligne, sau suspectate de a fi maligne ale ovarelor impun deseori histerectomie, dar, din păcate, afecţiunea poate fi deja avansată in momentul în care apare o simptomatologie clară.

La femeile în postmenopauzâ, cauza cea mai frecventă a histerectomiei va fi legată de fibroame, prolapsul uterin sau malignităţi ia nivelul tractului genito-urinar (acestea impun histerectomia şi la femeile în premenopauză, dar sunt mai rare la acestea).

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Histerectomia

Lasă un răspuns