Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

noiembrie, 2011

Chirurgie plastica

Publicat pe 27 nov. 2011 at 5:24pm

Chirurgie plastica. In fiecare an, din ce în ce mai multe persoane apelează la chirurgia estetică. Pornind de la operaţia de reconstrucţie a sânilor, trecând prin îndepărtarea aluniţelor inestetice şi terminând cu tratamentul chirurgical al cancerului de piele, chirurgia estetică este una dintre cele mai versatile ramuri ale medicinii . Chirurgia plastică se referă, în principal, la chirurgia pielii. A fost denumită aşa, la începutul secolului, de către un chirurg german, care vorbea despre schimbarea sau reconstrucţia nasului unui pacient. El a numit-o rinoplastie (modelarea nasului). De la acest termen a derivat denumirea de chirurgie plastica , deşi, în…

Miopia

Publicat pe 24 nov. 2011 at 5:25pm

Lumina care intră în ochi trece prin cornee şi umoarea apoasă, fiecare dintre ele producând refracţia (fragănd) lumina în interior.

Corneea refractă cea mai mare parte din lumina intrată, iar sarcina de reglaj fin o are cristalinul, care concentrează astfel razele încât imaginea cade exact pe retină. Cristalinul este o lentilă cu structură limpede, constituită din câteva straturi. Este legată de corpul ciliar prin ligamentele suspensoare.

Mişcările muşchilor ciliari modifică forma cristalinului, în funcţie de distanţa la care se află obiectul pe care ochiul trebuie să se concentreze.

Defecte obişnuite ale ochiului Două…

Sarcina pe saptamani 23-24

Publicat pe 21 nov. 2011 at 8:35pm

Fătul este bine acoperit de un strat de vernix caseosa, ce protejează pielea delicată a fătului de lichidul amniotic înconjurător. Pielea devine mai puţin ridată pe măsură ce straturile de grăsime se depun.

Este posibil ca fătul născut în acest moment să supravieţuiască. chiar dacă este foarte mic şi ar avea nevoie de foarte multă atenţie şi îngrijiri medicale la terapie intensivă. Supravieţuirea lui depinde foarte mult de cât de dezvoltate ar fi organele şi sistemele interne.

Sarcina pe saptamani – SAPTAMANILE 23-24

Sarcina pe saptamani Săptămâna a 23-a constituie sfârşitul celui de-al doilea trimestru de sarcină. Lungimea fătului…

Contractia musculara

Publicat pe 19 nov. 2011 at 8:56pm

Ţesutul muscular reprezintă aproximativ jumătate din greutatea corpului şi funcţionează permanent, la nivelul scheletului, ca să facă inima să bată, sau ca să permită trecerea alimentelor prin intestin. Muşchiul este ţesutul capabil să se contracte. Sunt două tipuri de muşchi: cei voluntari şi cei involuntari. Contracţia muşchilor voluntari sau scheletici poate fi controlată conştient. Acest tip de muşchi este legat de părţi ale scheletului şi produce mişcarea fizică. MUŞCHII INVOLUNTARI Muşchii involuntari nu sunt sub controlul conştient al creierului. Ei sunt controlaţi automat de o parte a sistemului nervos şi se află în alte părţi ale corpului decât scheletul. Inima, de…

Histerectomia

Publicat pe 16 nov. 2011 at 9:50pm

Histerectomia – Indicaţiile medicale (cauzele pentru a acţiona într-un anumit fel) ale histerectomiei pot fi diferite, la femeile care mai au menstruaţie şi la cele care sunt la menopauză. In primul grup, cauza cea mai frecventă este menoragia (menstruaţie cu sân-gerare foarte mare), care poate fi însoţită de dismenoree (cicluri dureroase). Există însă alternative la operaţie. Tratamentul medicamentos poate rezolva disfuncţia dc sângerare şi endometrita, care cauzează frecvent ciclurile dureroase. Tumorile benigne din uter pol fi frecvent extrase cu ajutorul endoscopului. In orice intervenţie chirurgicală există riscuri, dar histerec. tomia este o operaţie sigură şi complicaţiile sunt rare – pot să…