Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

august, 2011

Chiropractica

Publicat pe 30 aug. 2011 at 6:40pm

Chiropractica este o metodă de tratament pentru afecţiunile musculo-scheletice. Metoda foloseşte o serie de tehnici de manipulare, concentrându-se în special pe coloana vertebrală şi pe sistemul nervos.

Specialiştii în chiropractica au capacitatea de a pune diagnosticul, de a face tratamentul şi de a gestiona afecţiunile datorate unor disfuncţii mecanice ale articulaţiilor şi muşchilor, în special cele de la nivelul coloanei vertebrale. Chiropracticienii sunt preocupaţi şi de efectele pe care aceste disfuncţii le au asupra sistemului nervos.

Chiropractica – MANIPULĂRILE

Cuvântul chiropractica vine de la cuvintele din limba greacă chiro (însemnând mână) şi praktos.

Muşchii regiunii fesiere

Publicat pe 28 aug. 2011 at 3:02pm

Fesierul mare (gluteus maximus) este muşchiul cel mai mare şi mai greu din grupul muşchilor fesieri şi este poziţionat în regiunea feselor. Acest muşchi este puternic şi voluminos şi joacă un rol important în asigurarea ortostatismului.

Regiunea fesieră, sau gluteală, se găseşte în partea posterioară a pelvisului. Forma acestei regiuni anatomice este dată de un număr de muşchi mari ce ajută la stabilizarea poziţiei corpului şi la mişcarea articulaţiei şoldului. Aceşti muşchi sunt acoperiţi de un strat de ţesut adipos.

FESIERUL MARE

Este unul dintre muşchii cei mai voluminoşi din organism. Acoperă ceilalţi muşchi fesieri, cu excepţia unei treimi din muşchiul gluteus…

Muşchii profunzi ai regiunii fesiere

Publicat pe 24 aug. 2011 at 3:20pm

Muşchii situaţi în regiunea de sub muşchiul fesier mare joacă un rol important în mers. Ei menţin poziţia pelvisului, pe măsură ce fiecare picior este ridicat de la sol.

Sub muşchiul fesier mare sunt situaţi alţi muşchi, care acţionează pentru asigurarea stabilităţii articulaţiei şoldului şi mişcarea membrelor inferioare. MUŞCHII FESIER MIJLOCIU Şl FESIER MIC Muşchii fesier mijlociu (gluteus medius) şi fesier mic (gluteus mini-mus) sunt situaţi în profunzime, sub muşchiul fesier mare. Ambii muşchi au formă de evantai, fibrele lor fiind orientate în aceeaşi direcţie. Fesierul mijlociu este poziţionat chiar sub muşchiul fesier mare, doar o treime din el nefiind acoperită de acesta din urmă. Fibrele fesierului mijlociu îşi au originea pe suprafaţa…

Diagnosticul diferenţial al hepatitei B, C şi D

Publicat pe 22 aug. 2011 at 5:09pm

Pentru a înţelege cum se pune diagnosticul de infecţie hepatică, este important să se cunoască cum sunt alcătuite virusurile. ANTIGENELE VIRUSULUI HEPATITEI B Virusul hepatitei B (HBV) constă din-tr-un strat extern, denumit suprafaţă antigenică a virusului hepatitei B (HBsAG) şi o parte interioară numită miez, ce alcătuieşte o altă componentă virală, numită „antigen”. O persoană cu infecţie acută hepatică tip B va avea în sânge HBsAg şi antigene tip „e”, laolaltă cu anticorpii produşi de corp împotriva acestor antigene. Aceştia sunt o parte din markerii pentru diagnosticarea infecţiei cu virus hepatic B. Dacă infecţia se rezolvă, aceşti markeri dispar. PURTĂTORII DE VIRUS HEPATIC…

Enciclopedie medicala

Publicat pe 19 aug. 2011 at 8:45pm

SARCOMER – Unul din elementele contractile fundamentale care intră în alcătuirea muşchilor striaţi. SARCOPLASMĂ (MIOPLASMĂ) – Substanţă complexă de aspectul unei mase vâscoase, incolore, semifluide, care se găseşte în celulele musculare. SARCOPTES – Tip de acarian. Femela acarianului Sarcoptes scabiei sapă tuneluri prin care pătrunde sub pielea organismului uman, undeîşi depozitează ouăle. Acest lucru duce la iritaţia masivă a pielii – boală numită scabie (râie). SAVANT IDIOT – Persoană care poate avea una sau mai multe capacităţi intelectuale dezvoltate la un nivel excepţional de ridicat, dar care, în ansamblu are o funcţie mentală deficitară, cu retard. Multe dintre aceste persoane suferă de…


Advertisement

Mai multe...

Arhiva

august, 2011
lun mar mie joi vin sâm Dum
« iul.   sept. »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031