Chirurgie Obstetrică-Ginecologie0 Comments

Publicat in:
Etichete: chirugie, chist ovarian, ginecologie, Obstetrică, operatia de fibron, tratarea fiibronului

Vaporizarea fibromului

Echipamentul laser este montat şi controlat de fizician. După ce a fost activat, se observă un fascicul de lumină verde ce trece prin fibra optică.
Pe timpul laserteraplel, personalul care se află în sala de operaţii trebuie să poarte ochelari de protecţie. Aparatul laser va fi deschis numai de personalul tehnic special calificat. Odată ce a fost aleasă lungimea de undă corectă şi a fost selectat aparatul laser potrivit pentru intervenţie (laser KTP), se introduce o fibră optică printr-o deschidere, în histeroscop.


Apoi fasciculul de laser este direcţionat cu ajutorul fibrei optice către fibrom, pentru a-i vaporiza centrul.
După ce a fost tratat fibromul uterin, chirurgul continuă laparoscopia, pentru a descoperi originea simptomatologiei urinare.Pentru a putea insera instrumentele se practică două incizii. Prima se face la nivelul buricului, iar a doua chiar deasupra pubisului.
Laparoscopia
Se fac două incizii. Chirurgul poate manipula astfel laparoscopul, care are o cameră video ataşată, cu o mână, în timp ce operează cu cealaltă.

Identificarea chistului

Laparoscopul este introdus în cavitatea peritoneală umflată cu bioxid de carbon, prin incizia de la nivelul ombilicului. Apoi se ataşează o cameră video la capătul cu piesa pentru ochi a laparosco-puiui, pentru a reda imaginile pe un monitor pe care se va uita chirurgul.
Instrumentele de laparoscopie sunt apoi introduse prin incizie inferioară, de la nivelul pubisului, în cavitatea peritoneală. Chirurgul inspectează atent organele pelvine, folosind aceste instrumente, pentru a deplasa structurile interne în raza vizuală. Laparoscopia arată prezenţa unui chist ovarian. Va urma…

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Chirurgie Obstetrică-Ginecologie

Lasă un răspuns