Melanomul – Diagnostic -TratamentUn comentariu

Publicat in:
Etichete: alunite, cancer de piele, Diagnostic, expunerea la soare, melanomul, Tratament, tratarea alunitelor, ultraviolete

Diagnosticul melanomului malign poate fi confirmat prin excizie bioptica. Aceasta implica indepartarea, sub anestezie locala, a oricarei alunite suspecte si a unei parti din tegumentul din jur si examinarea probei sub microscop. Uneori poate fi necesara efectuarea unei excizii si, daca se indeparteaza o portiune mai mare de piele, ar putea fi necesara o grefa de piele.

Diseminarea Cancerului

Exista o serie de metode prin care se poate preciza faptul ca diseminarea cancerului catre alte organe s-a produs sau nu. Acestea includ:

Examinare ganglionilor limfatici

Ganglionii limfatici sunt primul loc in care disemineaza cancerul. Daca se poate simti la palpare sub forma unor umflaturi (deseori localizate la nivelul axilei sau zonei inghinale), atunci el trebuie indepartat chirurgical. Se extrage un numar de sase pana la 10 astfel de ganglioni, care sunt examinati sub microscop, pentru evidentierea metastazelor. Daca ganglionii limfatici extrasi contin celule canceroase, se face excizia grupului ganglional, din regiune.

Efectuarea de radiografii,toracice,osoase si de CT-uri, pentru alte organe.

Tratament

Daca dupa indepartarea chirurgicala a melanomului si a ganglionilor mariti nu se constata semne de diseminare, nu mai este necesar un alt tratament.

Daca melanomul s-a raspandit dincolo de ganglionii linfatici regionali, catre organele aflate la distanta, precum plamanii sau ficatul, cancerul este incurabil. Se poate folosi chimioterapia, dar, deseori, aceasta nu are efect curativ.

Masuri de protectie individuale

Se recomanda autoexaminarea ganglionilor limfatici regionali si un control medical regulat, deoarece aparitia altor ganglioni mariti de volum poate necesita indepartarea lor chirurgicala. Este foarte important pentru pacient sa se fereasca de  radiatile solare.

Tratamente noi

Studiile recente s-au indreptat in urmatoarele directii:

Vaccinoterapie – se cauta producerea unor vaccinuri, produse din celule melanom alterate, care sa poata fi injectate in corp si care sa creasca raspunsul imun impotrica celulelor canceroase.

Imunoterapie – aceasta implica folosirea de substante ce exista in mod natural in sistemul imunitar al organismului, cum ar fi interferonul.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Melanomul – Diagnostic -Tratament

Un comentariu

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns