Chirurgie plastică si reparatorie0 Comments

Publicat in:
Etichete: chirurgie plastică, chirurgul, exces de grăsime şi piele, Opţiuni terapeutice

Opţiuni terapeutice
Alegerea unei anumite variante chirurgicale va ţine cont în primul rând de constituţia şi compoziţia corporală a fiecărui pacient. în cazurile în care există un exces de grăsime şi piele, cea mai eficientă metodă este abdominoplastia completă sau totală.

In cursul consultaţiei, chirurgul va efectua un examen fizic prin care să evalueze atât gradul de extindere a depoziteloradipoase la nivelulabdo-menului, cât şi tonusul cutanat.

ABDOMINOPLASTIA PARŢIALĂ

Modul exact de efectuare a procedurii depinde în mare măsură de constituţia şi compoziţia corporală a fiecărui pacient. Dacă, de exemplu, depozitele adipoase sunt limitate la zona subombilicală (sub buric), se recurge la o procedură mai puţin complexă, denumită abdominoplas-tie parţială, pentru care este suficientă o internare de o zi.

ABDOMINOPLASTIA COMPLETĂ (TOTALĂ)

Alţi pacienţi pot beneficia de o abdo-minoplastie totală, asociată cu lipo-sucţiune, în scopul îndepărtării excesului de grăsime de pe şolduri, în unele cazuri, liposucţiunea este suficientă pentru obţinerea unor rezultate optime.

La aceşti pacienţi se practică în general anestezie generală, care va necesita o scurtă internare în spital, pentru supravegherea refacerii.

în multe cazuri, pentru îndepărtarea excesului de grăsime, abdominoplastia se poate asocia cu liposucţiunea. Grăsimea este dislocată şi îndepărtată prin sucţiune.

Prezentare de Caz

Cu ajutorul unui program atent de exerciţii, desfăşurat pe toată perioada sarcinii, doamna Harris s-a bucurat să constate că nu luase prea mult în greutate. Cu toate acestea, muşchii abdominali rămăseseră destul de hipotoni după naştere, dar i s-a spus că acest lucru este normal şi că abdomenul ei îşi va recăpăta tonusul în timp şi prin exerciţiu.

După naştere

Doamna Harris avea un stil de viaţă sănătos, dar chiar şi aşa i-a fost imposibil să scape de cutele de piele de pe abdomen. Pentru ca acest lucru o deranja vizibil, a decis să consulte un chirurg plastic.

Pielea nu urmează întotdeauna variaţiile în dimensiuni ale abdomenului, din cursul sarcinii şi după naştere. Astfel, pliurile cutanate laxe pot persista chiar şi după urmarea unui regim alimentar şi a unui program de exerciţii.
Opţiunea chirurgicală

Inainte de a discuta despre opţiunile chirurgicale existente, medicul a examinat-o pe doamna Harris. El i-a explicat că benzile musculare verticale ale abdomenului doamnei Harris au fost împinse în afara liniei mediane a corpului.

Deoarece sub piele exista numai o cantitate redusă de grăsime, chirurgul i-a recomandat o operaţie de abdominoplastie prin care să îndepărteze excesul de piele şi să întărească muşchii abdominali. El i-a explicat că această operaţie va implica efectuarea unei incizii imediat deasupra regiunii pubiene, de-a lungul liniei dintre şolduri. Cicatricea va fi definitivă, dar se va estompa în timp şi va fi ascunsă de lenjerie.

Doamna Harris a fost internată în clinică în noaptea premergătoare operaţiei şi a fost pregătită pentru anestezia generală.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Chirurgie plastică si reparatorie

Lasă un răspuns